Петро Колодій зустрівся з Послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєрою

Петро Колодій зустрівся з Послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєрою

12.06.13 12:34 0 1120
11 червня 2013 року голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій зустрівся з Послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєрою, який перебуває у Львові з нагоди відкриття виставки "Творча спадщина та міф Віктора Вазарелі" у Львівському палаці мистецтв.

Під час зустрічі сторони обговорили питання взаємної співпраці, зокрема в галузі економіки та культури. Петро Колодій зазначив, що велику роботу в розширенні взаємин між Львівщиною та Угорщиною роблять Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі та Почесним консул Угорщини у Львові Лариса Малех.

"Досвід співпраці між Ужгородом, Львовом та угорськими містами є досить вагомим і він мав би поширюватися на всю Україну, – зазначив Петро Колодій. – А щодо Львова, то наше місто є своєрідною культурно-духовною столицею України. А ті добрі справи, які роблять наші консульства в плані культурного розвитку, культурного обміну між нашими народами, додають нам наснаги досягти того, аби Львів у перспективі став котрогось року культурною столицею Європи".

Також голова облради наголосив на важливості того, щоби між Львівщиною та Угорськими територіями були хоча би такі стосунки, які зараз є між Львівською областю та прикордонними польськими воєводствами.

Окремо під час зустрічі було обумовлено питання щодо отримання шенгенських віз у Посольстві та консульствах Угорщини в Україні. Петро Колодій передав Угорському послові Міхалєві Баєрі листа, в якому викладено проблемні питання щодо отримання візи. Посол запевнив голову облради, що документ буде ретельно розглянуто та вивчено на найвищому рівні.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Мистецтво ...
Наступна новина: Медики Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ