Медики Рівненщини патентують нові методики лікування

Медики Рівненщини патентують нові методики лікування

12.06.13 12:35 0 941
Новаторський метод видалення жовчного міхура запатентували завідувач центру лапароскопічних малоінвазивних хірургічних втручань обласної клінічної лікарні Юрій Семенюк та його учень Анатолій Федорук. Винахідники запевняють, що авторська технологія краща для пацієнта й особливо актуальна при гострих формах захворювань.

Ефективність нового методу вже підтверджена 5 тисячами операцій. Крім того, винахід Рівненщини вже почали практикувати колеги зі столиці та Харкова. Для медиків він зручніший, а для пацієнтів безпечніший. Тож незабаром запатентований рівненськими медиками новаторський метод (український спосіб лапараскопічної холецистектомії) презентують світовому загалові під час міжнародного форуму у Відні.

Розкрити свій професійний потенціал та вдосконалювати технології вдається завдяки сучасному обладнанню, акцентує Юрій Семенюк. Його в центр лапароскопічних малоінвазивних хірургічних втручань обласної клінічної лікарні закупили за кошти цільової субвенції з держказни. Така бюджетна підтримка дозволяє модернізувати медичну галузь Рівненщини та підвищувати рівень обслуговування пацієнтів, зауважила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад. Таким чином вдається виконувати завдання Президента України Віктора Януковича, який вимагає забезпечити людей якісними медичними послугами. Цього можна досягти завдяки двом обов’язковим складовим – професійним кадрам і новітньому оснащенню. На Рівненщині є всі умови, аби лікувати людей за європейськими технологіями, медична галузь області не стоїть на місці – йде постійний поступ і модернізація, як і вимагає Президент України, резюмувала Світлана Сад.

Своїм досвідом медики центру лапароскопічних малоінвазивних хірургічних втручань обласної клінічної лікарні діляться з колегами завдяки телемедицині. Тим часом консультуються з закордонними фахівцями під час складних клінічних випадків. Загалом щорічно в Центрі оперують більше тисячі пацієнтів, а це європейський стандарт, резюмував Юрій Семенюк.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суспільство має саме ...

КОМЕНТАРІ