Рівнянка збувала наркотики у парку культури та відпочинку

Рівнянка збувала наркотики у парку культури та відпочинку

12.06.13 08:36 0 1199
33-річна рівнянка Оксана — наркозалежна, з 2004 року перебуває на обліку в наркологічному диспансері. Жінка уже судима за різними статтями Кримінального кодексу України: у 2008 році її засуджено до двох років позбавлення волі з іспитовим строком за крадіжку та незаконне зберігання наркотичних речовин, 2010-го вона вислухала ще один вирок - за зберігання й збут наркотичних речовин її присуджено позбавлення волі на три роки, однак як і раніше, відбувала вона строк умовно. Під час іспитового терміну жінка знову скоїла злочин, пов'язаний із незаконним обігом наркотиків: у листопаді 2011 року Здолбунівський районний суд оштрафував її на 850 гривень.

Жінка сама виховує неповнолітнього сина, офіційно працювала в одному з обласних фондів, щоразу щиро каялась у скоєному й обіцяла більше не вчиняти злочинів, а належним чином виховувати дитину, забезпечувати усім необхідним і бути прикладом для хлопчика. Цих обіцянок вистачило ненадовго: Оксана знову опинилися в полі зору правоохоронців. Жінка вирішила підзаробити продажем синтетичних наркотиків у самісінькому центрі Рівного — парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка.

У ході досудового і судового слідства доведено, що торік у червні рівнянка тричі збула бупренорфін — порошкоподібну білу речовину — напівсинтетичний опіоїд. Це й стало підставою для порушення нової кримінальної справи. Рівненський міський суд дії підсудної кваліфікував за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання й збут наркотичних речовин). Відтак, суд призначив Оксані покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років із конфіскацією майна. Суд також частково приєднав до основного терміну невідбуту частину покарання за попереднім вироком — 6 місяців.

Оксану взяли під варту у залі суду, змінивши запобіжний захід — підписку про невиїзд на більш суворий. Жінку доставили до кримінально-виконавчої установи. Та найбільше це покарання відіб’ється на долі 12-річного хлопчика, мама якого не зуміла виправитись, вчасно зрозуміти, що в житті є набагато важливіші цінності.

Ірина КАРПЮК,

державний обвинувач — старший прокурор прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ