На Херсонщині міліціонери запобігли потраплянню до споживачів небезпечної для здоров'я горілки

На Херсонщині міліціонери запобігли потраплянню до споживачів небезпечної для здоров'я горілки

12.06.13 09:41 0 1043
Завдяки оперативним діям борців з економічною злочинністю, на прилавки магазинів і ринків Херсонської області не потрапили близько тисячі літрів спирту, 340 літрів фальсифікованої горілки та майже 10 тисяч пачок підроблених цигарок.

Організатором незаконного бізнесу виявився уродженець однієї з сусідніх держав. Лише за продаж цигарок він планував отримати понад 60 тисяч гривень.

Співробітники УДСБЕЗ УМВС спільно з оперативним управлінням Головного управління Міндоходів в області провели 15 обшуків, в тому числі у 7 гаражах підприємця, де він виготовляв та збував фальсифікат, у 2-х кіосках та квартирах. Спирт чоловік зберігав у каністрах та залізних бочках, а готову горілку розливав у брудні пластикові пляшки з-під солодких напоїв та розвозив по приватним подвір’ям, ринкам.

Збував як оптом, так і вроздріб. За його словами, він попереджав покупців про те, що горілка саморобна. Але не казав, що вона небезпечна для здоров’я людини. Рецептуру він вигадав сам і додавав інгредієнти на власний розсуд. Також вилучено фільтри для очистки спирту, спиртометри, лійки та шланги для перекачування рідини.

Експертиза визнала, що горілка є небезпечною для здоров’я людини. Підприємець додавав до напою шкідливі суміші, які могли викликати сильне отруєння та інтоксикацію організму.

За чорновими записами у зошитах, так званій бухгалтерії зловмисника, міліціонери з’ясували, що за 2 роки злодію вдалося продати понад 10 тонн спирту та 25 тонн фальсифікованої горілки. Наразі міліціонери встановлюють усі місця збуту фальсифікату та тривають подальші обшуки у складських приміщеннях підприємця.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС Херсонщини полковник міліції Олександр Єфіменко, у подальшому весь фальсифікат буде знищено. Нині розпочате кримінальне провадження за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України “Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів”. Підприємцю загрожує ув’язнення на строк від 5 до 10 років.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вже найближчим часом ...
Наступна новина: Волинь додатково отримала ...

КОМЕНТАРІ