На Прикарпатті проводиться другий тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

На Прикарпатті проводиться другий тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

12.06.13 11:54 0 917
Протягом 10-14 червня на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проводиться другий тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в Івано-Франківській області серед працівників місцевих державних адміністрацій.

У конкурсі змагаються державні службовці – працівники обласної та районних державних адміністрацій у двох номінаціях: «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст».

Конкурсні випробування проводяться у три етапи:

перший етап – співбесіда з питань державного управління;

другий етап – виконання практичних завдань і тестів з питань службової етики, етикету та іміджу державного службовця;

третій етап – публічні виступи учасників з актуальних питань суспільно-політичного розвитку та реформування державного управління.

До участі у конкурсі рішенням організаційного комітету було допущено 44 учасники – переможці першого туру Конкурсу: 16 працівників обласної та 28 працівників районних державних адміністрацій.

Протягом 10-11 червня завершено проведення першого етапу, а 12 червня проходить другий етап конкурсних змагань.

Довідково

Державні службовці II-VII категорій посад щорічно беруть участь у фаховому змаганні і одночасно підвищують свою кваліфікацію у рамках проведення Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» відповідно до Комплексної програми, розробленої Інститутом підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України, погодженої з Нацдержслужбою України.

Номінації Конкурсу.

Конкурс проводиться серед державних службовців державних органів відповідно до їх організаційно-правового статусу в номінаціях:

· «Кращий керівник» (беруть участь керівники структурних підрозділів державного органу: департаментів, управлінь, відділів, секторів);

· «Кращий спеціаліст» (беруть участь спеціалісти, провідні, головні спеціалісти усіх структурних підрозділів державного органу).

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які займають посади II – VII категорій і мають стаж державної служби:

для номінації «Кращий керівник» – загальний стаж державної служби не менш як п'ять років, з них на керівних посадах не менш як два роки;

для номінації «Кращий спеціаліст» – загальний стаж державної служби не менш як два роки.

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які на момент проведення Конкурсу не мають дисциплінарних стягнень.

Відбір державних службовців для участі у першому турі Конкурсу здійснюється з урахуванням критеріїв, визначених Порядком проведення Конкурсу для керівників та спеціалістів.

Конкурсні тури.

Конкурс проводиться щороку в усіх регіонах України у три тури за таким графіком:

– перший тур – березень – квітень,

– другий тур – травень – червень,

– третій тур – вересень – жовтень.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ