Хмельницька область: відбулась нарада щодо організації заходів протипожежного захисту під час збирання, переробки та зберігання врожаю 2013 року

Хмельницька область: відбулась нарада щодо організації заходів протипожежного захисту під час збирання, переробки та зберігання врожаю 2013 року

12.06.13 13:05 0 1039
11 червня на базі публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України «Старокостянтинівський елеватор»» за ініціативи Головного управління ДСНС у Хмельницькій області відбулась нарада з заступниками голів райдержадміністрацій – головами координаційних рад з питань безпечної життєдіяльності населення, начальниками міських та районних секторів Головного управління ДСНС, керівниками сільськогосподарських підприємств, комбінатів хлібопродуктів, хлібоприймальних підприємств та комбікормових заводів Хмельницької області.

Нарадою головував заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Галищук, який у вступному слові зосередив увагу на важливості дотримання заходів пожежної та техногенної безпеки задля забезпечення збереження зібраного врожаю.

Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Борис Болібрух у свою чергу зазначив, що забезпечення пожежної безпеки жнивної кампанії – пріоритетний напрямок діяльності Головного управління. Він наголосив, що проведення подібного заходу – це можливість обговорити завдання по збереженню врожаю, визначити проблемні питання щодо протипожежного захисту зернових та шляхи їх вирішення. Борис Васильович також подякував керівництву обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового розвитку за розуміння проблем щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки, адже така співпраця дає можливість досягти позитивних результатів у підвищенні протипожежного захисту об’єктів усіх форм власності і населених пунктів області.

Під час наради присутні ознайомились з вимогами пожежної безпеки, охорони праці та загальним станом протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання врожаю 2013 року. Також були доведені вимоги безпеки до організації і виконання технологічних процесів під час збирання та первинної обробки зернових та основні вимоги до техніки та технічних засобів.

Під час практичної фази керівництво підприємства ознайомило учасників наради з виконанням норм пожежної та техногенної безпеки на Староконстянтинівському елеваторі.

Також на практиці було відпрацьовано гасіння умовної пожежі на зерносушарці підприємства.

За тактичним задумом внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі зерносушарки сталося загоряння зернового завантаження сушки. Утворилась загроза розповсюдження пожежі по галереях на поверхи елеватора.

Першими до ліквідації пожежі приступили працівники добровільної пожежної дружини. Згодом на місце виклику прибули рятувальники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Старокостянтинова, пожежні розрахунки військової частини та служби взаємодії району, які оперативно та злагоджено ліквідували пожежу та врятували постраждалого працівника елеватору.

Метою даних навчань було відпрацювання взаємодії оперативних служб м. Старокостянтинів, оперативного персоналу та протипожежних формувань підприємства, пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та Міноборони при ліквідації умовної пожежі.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Заступник Міністра ...

КОМЕНТАРІ