Міжвідомчий штаб перевірив готовність Одеського регіону до пропуску води на українській ділянці р. Дунай ,

Міжвідомчий штаб перевірив готовність Одеського регіону до пропуску води на українській ділянці р. Дунай ,

12.06.13 13:00 0 1712
11 червня в Одеській області, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, пройшла виїзна нарада Міжвідомчого оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів влади, з метою запобігання надзвичайним ситуаціям, пов’язаним з весняними паводками.

Голова Міжвідомчого штабу Олександр Вілкул, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, Голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук, заступник голови Одеської облдержадміністрації Валерій Матковський провели огляд з вертольоту території дельти річки Дунай та гідротехнічних споруд на найбільш паводконебезпечних ділянках від м. Вилкове до м. Рені Одеської області. Також урядова комісія перевірила стан ділянки 54–55 миля, яка потребує відновлення, та хід будівництва дамби на ділянці Прорва–Пам’ятник. На даний момент уже відновлено 1,8 км дамби, 350 м з яких укріплено за новою технологією, за допомогою екомата.

За словами Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, у цьому році Урядом на оновлення захисних гідротехнічних споруд в Україні виділено понад 123 млн грн.

«З метою попередження надзвичайних ситуацій під час пропуску паводку на річці Дунай в Одеській області, Міжвідомчій штаб проводить цілодобовий моніторинг ситуації у регіоні. Ситуація детально проаналізована. Складено план дій. Спрогнозовано приток води, об’єм та час її прибуття», – сказав Олександр Вілкул.

Він підкреслив, що дії штабу направлено, у першу чергу, на реалізацію превентивних заходів, які передбачають пропуск води через гідротехнічні споруди. Тим часом, усі аварійно-рятувальні служби приведені до найвищого ступеня готовності.

«Протягом кількох днів в Одеській області буде сконцентровано 1200 чоловік особового складу, 400 одиниць спеціальної техніки, у тому числі 123 плавзасоби та 200 одиниць потужного насосного обладнання, три вертольоти. ДСНС України визначено три пункти тимчасового збору населення на 500 осіб кожний, де за необхідності буде надаватися медична допомога, харчування тощо», – повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Водночас він наголосив, що робота і взаємодія всіх служб та органів влади спрямовані на недопущення підтоплень населених пунктів.

Після огляду гідроспоруд у м. Рені відбулося засідання Міжвідомчого оперативного штабу під головуванням Олександра Вілкула.

Гідрометцентр спрогнозував максимальні значення рівня води в Одеській області у третій декаді червня. Усі ці рівні нижчі від небезпечних. Зокрема, у м. Рені Одеської області при небезпечному рівні 535 см очікуваний рівень води не перевищить позначки 480-520 см. Біля Ізмаїлу при небезпечних показниках 370 см вода підніметься лише до 320-360 см. У м. Кілія рівень води не перевищить позначки 190-210 см при небезпечному 265 см. А у м. Вилкове (при небезпечному рівні 155 см) вода зупиниться на позначці 145-155 см.

Під час засідання начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області Володимир Боделан доповів про готовність рятувальних підрозділів області до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

За результатами перевірки стану готовності Одеської області до проходження паводку, керівник Міжвідомчого штабу віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул дав завдання Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Держводагенству, Мінрегіону, Мінінфраструктури, Одеській облдержадміністрації посилити моніторинг гідрологічної обстановки у басейні річки Дунай та своєчасно оповіщати населення про погіршення погодних умов і виникнення надзвичайних ситуацій.

«Завдяки діям Уряду на Бессарабії створено єдиний фронт захисту людей та населених пунктів від шкідливої дії вод», – сказав Олександр Вілкул.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віталій Карпюк: Волинь ...

КОМЕНТАРІ