Майже 30 літрів крові здали міліціонери Полтавщини для порятунку людей

Майже 30 літрів крові здали міліціонери Полтавщини для порятунку людей

12.06.13 12:05 0 1040
Напередодні Дня донора, який відзначатимуть 14 червня, начальник міліції Полтавщини Едуард Федосов закликав підлеглих підтримати благодійну акцію добровільної здачі крові. Близько 100 міліціонерів підтримали ініціативу свого керівника.

Чисельність донорів на Полтавщині з кожним роком знижується, переконують в обласній станції переливання крові. Відтак, розуміючи потребу рятувати людські життя не тільки на поприщі боротьби зі злочинністю, а й у буденному житті, майже сто міліціонерів з різних міліцейських служб радо відгукнулися та долучилися до благодійної акції.

Із самого ранку черга людей у формі вишикувалася у стаціонарі лікарні, підпорядкованої УМВС України в Полтавській області.

«Напередодні всесвітнього дня донора міліція Полтавщини першою відгукнулася на прохання обласної медичної установи добровільно здати кров. Щороку чимала кількість співробітників міліції свідомо приходить, власне, рятувати життя інших людей. Хотілося б сказати, що донор потенційно несе надію десяткам людей, тож відтепер і у полтавців, які потребують донорської крові, з’явився шанс на життя», - говорить Олександр Глушко, заслужений лікар України, начальника відділу охорони здоров'я УМВС України в Полтавській області.

Підтримав, а головне подякував міліції Полтавщини лікар-трансфузіолог обласної станції переливання крові Сергій Згодник. Він зауважив, що ситуація з донорством в Україні погіршується, адже бажаючих добровільно здати кров з кожним роком стає все менше.

«У нашому місті чисельність донорів знижується. Тому ми вдячні працівникам міліції за добру справу, яка є своєчасною не тільки для медичних закладів, а й для тих, хто очікує на життєво важливе для них переливання крові», - наголосив Сергій Згодник.

Едуард Федосов подякував особовому складу за підтримку акції. Керівник переконаний, що до почесної справи долучаться не лише правоохоронці, а й пересічні полтавці.

«Сподіваємось, що і серед полтавців знайдуться охочі стати донором, адже це благородний вчинок для кожної людини. 27 літрів крові, яку за час проведення акції здали співробітники міліції, наразі направлено на станцію переливання крові для подальшої переробки та надання допомоги тим, хто її потребує», - зауважив Едуард Федосов.

У момент, коли полтавські міліціонери здавали кров – на неї уже чекали, ті, для кого це остання надія. Сотні людських життів щодня залежать від добровільних донорів, тож не будьте байдужими і Ви!

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ