На Херсонщині затримано посадовця, який

На Херсонщині затримано посадовця, який "просив" за дозвіл 50 тисяч гривень

12.06.13 12:06 0 1756
Саме стільки коштувало оформити дозвільні документи на послуги зі зберігання зерна. Міліціонери викрили цю злочинну схему, затримавши і самого держслужбовця, і посередника.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники УБОЗ, слідчого управління УМВС Херсонщини спільно з прокуратурою викрили факт вимагання начальником одного з управлінь Державної інспекції сільського господарства в Херсонській області неправомірної вигоди.

Міліціонери з’ясували, що на початку травня цього року 28-річний державний службовець вимагав від представника фермерського господарства 50 тисяч гривень за оформлення дозвільних документів по наданню послуг із зберігання зерна.

Щоб убезпечити себе, держслужбовець діяв за допомогою посередника. Зустріч щодо передачі грошей призначили на території одного зі скверів обласного центру. Посередник отримав 50 тисяч гривень, після чого його затримали працівники слідчого управління та УБОЗ УМВС.

Процес отримання неправомірної вигоди міліціонери зафіксували за допомогою спецтехніки. Під час особистого огляду у посередника вилучили вказану суму, яку він планував передати начальнику одного з управлінь Державної інспекції сільського господарства в області.

Крім того, в ході проведення оперативно-розшукових заходів на місці події також затримано 39-річного підлеглого вказаного керівника.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС Херсонщини полковник міліції Олександр Єфіменко, слідчим управлінням УМВС України в Херсонській області розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України “Одержання неправомірної вигоди посадовою особою”, що передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу відносно керівника та його посередника. Наразі перевіряється причетність підлеглого щодо його співучасті у скоєнні протиправних дій.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ