Зловмисника, який поранив чоловіка ножем, затримали завдяки

Зловмисника, який поранив чоловіка ножем, затримали завдяки "тривожній" кнопці

12.06.13 13:30 0 1899
З метою профілактики злочинності Міністерство внутрішніх справ України впровадило ряд ефективних заходів, спрямованих на припинення злочинів і правопорушень в громадських місцях і на вулицях.

З минулого року на охоронюваних об'єктах Державної служби охорони в Автономній Республіці Крим, обладнаних кнопками тривожної сигналізації, розміщені наклейки з написом «Увага! Тут ви можете терміново викликати міліцію». Така «підказка» дає можливість громадянам, у разі здійснення протиправних дій, негайно викликати міліцію за допомогою систем тривожної сигналізації ДСО. У Автономній Республіці Крим в громадських місцях встановлено близько 400 таких стікерів з логотипом Державної служби охорони.

«Екстрений виклик міліції» - це дієвий та корисний проект. Неодноразово злочинці та інші правопорушники затримувалися «по гарячих слідах» завдяки швидкій реакції нарядів спецпідрозділів груп затримання ДСО. Щодня їх доставляють до чергових частин органів внутрішніх справ.

Так, днями в місті Сімферополь близько опівночі з допомогою кнопки екстреного виклику міліції міліціонери ДСО та Київського райвідділу міліції Дмитро  Бабело, Олександр Кокорижкін та Юрій Колесников затримали 30-річного раніше судимого жителя Сімферополя.

Як виявилося, «екстреним викликом міліції» скористався 35-річний місцевий житель. Чоловік зі скривавленою ногою звернувся до персоналу цілодобового продуктового магазину, розташованого в Київському районі міста, де була наклейка «Увага! Тут ви можете терміново викликати міліцію», і попросив про допомогу.

Продавець негайно викликала Державну службу охорони, натиснувши на тривожну кнопку. Через лічені хвилини спільний наряд спецпідрозділу групи затримання окремого батальйону міліції УДСО при ГУМВС України в АР Крим з дільничним інспектором міліції Київського РВ вже був на місці виклику.

Чоловік розповів їм, що біля входу в магазин у нього сталася сварка з нетверезим невідомим, який несподівано дістав з кишені ніж і наніс йому ножове поранення в область стегна. Коли правоохоронці «по гарячих слідах» затримали підозрюваного. Він чинити опори співробітникам міліції не став, а зізнався в тому, що це саме він наніс ножове поранення потерпілому.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Київського райвідділу міліції Сімферополя. Зловмисника доставили до чергової частини міліції для подальшого з'ясування обставин події, а потерпілого - до медичної установи для надання термінової допомоги.

На триває перевірка. Зловмисникові інкримінують діяння, передбачене ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

УДСО при ГУМВС України

в Автономній Республіці Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повідомлення про ...
Наступна новина: На Рівненщині юнаків ...

КОМЕНТАРІ