Сергій Рижук: «Обласна влада докладе всіх зусиль, аби зберегти Житомирський обласний педагогічний ліцей!»

Сергій Рижук: «Обласна влада докладе всіх зусиль, аби зберегти Житомирський обласний педагогічний ліцей!»

12.06.13 13:10 0 978
Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук 12 червня, спілкуючись з батьками учнів Житомирського обласного педагогічного ліцею перед початок 15 сесії обласної ради шостого скликання.

Нагадаємо, відповідно до статті 90 Бюджетного кодексу України, затверджено перелік навчальних закладів, фінансування яких здійснюється з обласних бюджетів. Так, законодавчо визначено, що до видатків, які здійснюються з бюджету Автономної Республіки Крим і обласних бюджетів та враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, належать видатки на загальну середню освіту для громадян, які потребують соціальної допомоги та реабілітації. Відтак, ліцеї, ліцеї-інтернати, гімназії, гімназії-інтернати, колегіуми, колегіуми-інтернати до цього переліку не ввійшли.

Однак влада не має наміру закривати обласний педагогічний, а навпаки – сприятиме збереженню навчального закладу, не порушуючи при цьому законодавства. «Інтереси Житомирського обласного педагогічного ліцею я регулярно лобіюю під час робочих візитів до Президента України Віктора Януковича та у Верховній Раді України. Фінансування навчального закладу з обласного бюджету щорічно обходиться у 17 млн грн. Ми були змушені перевести процедуру у відповідність до чинного законодавства, тільки для того, що зберегти ліцей, але аж ніяк не знищити його. Можливо, заклад буде перепрофільовано, оскільки фінансування будь-яких комунальних установ має здійснюватися у межах законодавства. В іншому разі ми порушуватимемо Бюджетний кодекс», – пояснив голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Підтримуючи очільника області, голова обласної ради Йосип Запаловський додав, що під час засідання сесії буде ухвалено звернення від депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з пропозицією внести зміни до бюджетного кодексу.

На зустрічі також був присутній і колишній голова Верховної Ради України, Народний депутат України Володимир Литвин, котрий бере участь у сесії обласної ради. У ситуації, що склалася стосовно Житомирського обласного педагогічного ліцею, посадовець бачить два шляхи вирішення. «Є два правомірні два варіанти вирішення цієї проблемної ситуації: або переконати Верховну Раду внести необхідні зміни до Бюджету Кодексу, або треба ставити питання про передачу вашого закладу в державну власність, щоб його фінансувало Міністерство освіти і науки України. В іншому разі фінансування ліцею треба привести у відповідність із Бюджетним кодексом, зафіксувавши, що це установа, де навчаються діти, котрі потребують соціальної адаптації та мають особливі потреби», – уточнив Володимир Литвин.

Підтримав колег і Народний депутат України Геннадій Зубко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: василь ...
Наступна новина: На Львівщині минулої доби ...

КОМЕНТАРІ