Роман Іваницький: Івано-Франківська область – активний учасник налагодження євроінтеграційних процесів

Роман Іваницький: Івано-Франківська область – активний учасник налагодження євроінтеграційних процесів

12.06.13 13:41 0 988
Європейська інтеграція – пріоритет зовнішньополітичного курсу України, визначений Президентом України Віктором Януковичем як ключовий у діяльності всіх органів влади. На цьому наголосив, вітаючи учасників XI засідання Українсько-польської міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький.

За його словами, Івано-Франківська область є активним учасником налагодження євроінтеграційних процесів, про що свідчить результативна співпраця з регіонами Польщі. Зокрема, з ініціативи Підкарпатського воєводства облдержадміністрація виступила співзасновником Інституту Карпат, організації, яка впроваджуватиме проекти в межах Карпатського регіону.

«Наше спільне багатство і спільна відповідальність – Карпати, - зазначив на відкритті засідання Роман Іваницький. – Питання про це – у порядку денному засідання. Воно, як показали теперішні повені у країнах Європейського Союзу, надзвичайно актуальне у зв’язку з викликами глобального потепління».

Важливим, як прозвучало, є вирішення проблем, пов’язаних зі збереженням екосистеми Карпат. На це спрямований проект Варшавського та Прикарпатського університетів щодо відновлення обсерваторії на горі Піп Іван.

«Просимо високоповажних членів міжурядової комісії визнати пріоритетним цей проект у розвитку наших регіонів та сприяти його втіленню, - звернувся до учасників Роман Іваницький. – Реалізація цього проекту може стати гордістю та достойним результатом засідання».

Актуальним для Прикарпаття наразі є також обмін досвідом у плані видобутку сланцевого газу, розвитку економічного потенціалу. Область зацікавлена у збільшенні кількості підприємств малого і середнього бізнесу, створених за участю польських співзасновників. на території Івано-Франківщині 119 таких підприємств. Вони працюють у хімічній, лісопереробній, харчовій, легкій промисловості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віталій Карпюк: Волинь ...
Наступна новина: Чернігівщина: Побудова ...

КОМЕНТАРІ