Народний депутат України, екс-секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків здійснив об’їзд переможців ІІ конкурсу проектів i програм розвтку громадського суспільства та місцевого самоврядування

Народний депутат України, екс-секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків здійснив об’їзд переможців ІІ конкурсу проектів i програм розвтку громадського суспільства та місцевого самоврядування

12.06.13 14:40 0 914
Нещодавно було оголошено переможців Міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства в місті Івано-Франківську у 2013 році. 37 номінантів серед БК, ОСББ та ЖБК вибороли перемогу та отримали фінансування від міської ради на реалізацію своїх задуманих проектів. Народний депутат України, екс-секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків здійснив об’їзд об’єктів з метою контролю ходу реалізації проекту.

Міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства в нашому місті проводиться вже вдруге. Саме минулоріч з ініціативи тодішнього секретаря міськради Руслана Марцінківа в Івано-Франківську започаткували цей конкурс. Результати не змусили себе чекати: громада активно взяла участь у ньому, в результаті чого об’єднання громадян змогли реалізувати свої задумані проекти.

Цього року, аналізуючи позитивну тенденцію, міська рада збільшила фінансування, тож взяти участь змогли ще й ОСББ та ЖБК.

Руслан Марцінків наголошує, що даний конкурс демонструє приклад самоорганізації населення, а також показує очевидний результат, як завдяки активності та ініціативності громади, можна вирішити ряд доволі різноманітних проблем: від часткового ремонту фасаду будинку, заміни вікон – до капітального ремонту систем підвальних розгалужень чи навіть дахової покрівлі.

Цього разу свою увагу народний депутат зосередив на 6-х об’єктах.

Досить задоволені перемогою у конкурсі ОСББ Крихівці, які у будинку, 13 на вул. Гамалії зможуть капітально відремонтувати димоходи. Через порушення будівельних умов при влаштуванні димоходів, жителі давно «терпіли» проблему зруйнованих димоходів.

Для жителів будинку 198 на вул. Вовчинецькій конкурс також приніс чудові звістку, особливо радіють мешканці квартир верхніх поверхів, адже через зруйновану шиферну покрівлю, саме їхні квартири страждали від підтоплення. «Сезон дощів для нас стає картинкою із фільму жаху, адже через затоплення на стінах з’являється грибок, псуються меблі, а про ремонт в квартирах не може йти і мова. Тому ми дуже тішимося, що наш будинок переміг у конкурсі і завдяки співфінансуванню, ми зможемо також сказати, що в природи немає поганої погоди», - ділиться враженнями голова БК Юрій Дутка.

ЖБК №21, що за адресою вул. Симоненка, 26 виборов перемогу на проведення косметичного ремонту в під’їздах багатоквартирного будинку. Довший час під’їзди перебувають у незадовільному стані: обшарпані та занедбані чекали «кращої долі». Тож тепер будинок отримає «нове обличчя».

З нетерпінням чекають завершення робіт ОСББ Північне. Саме у будинку на вул. Північний Бульвар, 1 здійснять капітальний ремонт підвального розгалуження системи центрального опалення будинку. Як запевняє автор проекту Ірина Ченрнецька, через незадовільний стан труб, яким уже майже 50 років, будинок зазнає чималих втрат тепла.

Справжнє «Вікно в Європу» отримали пенсіонери, що мешкають у будинку 10 на вул. Симоненка. Саме за цією адресою будуть замінені вікна, що «вилікує» будинок від сирості та грибка.

Народний депутат Руслан Марцінків наголошує, що щиро вболіває за ініціативних громадян: «Я вболіваю за громадян та особисто сприятиму у реалізації громадської ініціативи», - а також запевнив, що ретельно контролюватиме процес реалізації конкурсу.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ