Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області здійснює постійний контроль щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області здійснює постійний контроль щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати

12.06.13 19:47 0 847
Протягом поточного року здійснено 690 перевірок з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю, в тому числі по заборгованості – 95 перевірок. За результатами перевірок внесено 650 приписів на усунення виявлених порушень. Перевірками охоплено 650 суб’єктів господарської діяльності.

В ході перевірок виявлено 1869 правопорушень і складено та передано до суду 446 протоколів про адміністративне правопорушення, в тому числі по заборгованості – 73 протоколи. За результатами розгляду протоколів, винесених протягом минулого та поточного року, судами винесено 480 рішень по притягненню порушників до адміністративної відповідальності, із них з накладанням штрафних санкцій – 234 рішення.

За результатами перевірок, заборгованість із заробітної плати погашена протягом поточного року в сумі 13702,2 тис. грн. перед 2764 працівниками.

У 64 роботодавців виявлено порушення законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства. 8 юридичних особи використовували найману працю 9 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи, 56 фізичних осіб – підприємців використовували найману працю 69 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи. За результатами перевірок, щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства, внесено 64 приписи на усунення виявлених порушень. Складено та передано до суду 61 протокол про адміністративне правопорушення.

Протягом поточного року державними інспекторами праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області було перевірено 195 суб\'єктів господарської діяльності з питань дотримання роботодавцями тарифних ставок та посадових окладів, міжкваліфікаційних та міжпосадових співвідношень в оплаті праці.

За результатами перевірок внесено 61 припис на усунення виявлених порушень, складено та передано до суду 42 протоколи про адміністративне правопорушення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В уряді поки не вирішили, ...
Наступна новина: 13 червня в ...

КОМЕНТАРІ