«Укравтодор» планує капітально відновити 3 тисячі кілометрів доріг

«Укравтодор» планує капітально відновити 3 тисячі кілометрів доріг

12.06.13 22:22 0 1069
«Укравтодор» планує провести цього року «капітальний ремонт мінімум 3 тисяч кілометрів автомобільних шляхів», сказав Радіо Свобода Василь Нагайчук, директор Державного дорожного науково-дослідного інституту імені Шульгіна, що входить до складу «Укравтодору». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Водночас, за словами фахівця, щоб довести усі дороги до нормативного стану, потрібно 400 мільярдів гривень.

Щоб зберегти існуючу мережу доріг, у країні будуть здійснювати їх поверхневу обробку. «Тонким шаром емульсійно-мінеральних сумішей заливатимуть тріщини, щоб унеможливити потрапляння води. Кожна служба отримала завдання провести таку поверхневу обробку до 100 кілометрів доріг», – сказав Василь Нагайчук.

Для запобігання перевантаження доріг «Укравтодор» підписав угоду з ДАІ про спільне використання 38 пересувних систем зважування автомобілів.

Більшість доріг в Україні побудовано ще у 70-ті роки. Вони не були розраховані на сучасні навантаження і, до того ж, належним чином не ремонтувалися, наголосив директор НДІ. Тепер Україна, використовуючи сучасні технології і матеріали, має фактично повністю відновити мережу цих доріг.

Президент України Віктор Янукович 12 червня назвав будівництво та ремонт доріг «головним завданням на найближчі два роки для уряду».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бійці ДСО затримали ...
Наступна новина: Звинувачення житомирських ...

КОМЕНТАРІ