На Рівненщині кардіологи обласної лікарні надають професійну меддопомогу цілодобово

На Рівненщині кардіологи обласної лікарні надають професійну меддопомогу цілодобово

13.06.13 13:45 0 955
Рівненщина – одна з 13 областей в Україні, де кардіохірургічні операції роблять 24 години на добу без вихідних. Не всі регіони можуть дозволити собі таку розкіш, розповідає завідувач відділення серцево-судинної хірургії обласної клінічної лікарні Валерій Орешко. Натомість це вкрай актуально, адже коли йдеться про кардіологічні недуги, то порятунок пацієнта може залежати від кожної секунди.

На Рівненщині відділення серцево-судинної хірургії запрацювало цілодобово торік після реорганізації, розповідає заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. Новий очільник підібрав команду професіоналів, які пройшли спецпідготовку та надають якісні медичні послуги людям, як того й вимагає Президент України в рамках модернізації медичної галузі. Дороговартісне обладнання використовують ефективно – з листопада кардіохірурги прооперували 270 пацієнтів, також поставили 180 стентів, аби вберегти хворих від повторних інфарктів. Звичайний інплант вартує від 20 до 30 тисяч гривень. Втім люди одержують весь набір, необхідний для стентування, за кошти з держбюджету. Так, в держскарбниці зарезервували 5 мільйонів 400 тисяч гривень для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями з Рівненщини. Сума бюджетних інвестицій безпосередньо залежить від професійності кардіохірургів у регіонах, акцентує Валерій Орешко. Вона зростає пропорційно до кількості вдало проведених стентувань. Тож чим більшій кількості пацієнтів вдалося допомогти, тим суттєвішими будуть бюджетні інвестиції у перспективі.

На прикладі відділення серцево-судинної хірургії обласної клінічної лікарні можна прослідкувати позитивний приклад реформування медобслуговування. А це і мільйонне держфінансування, і сучасне обладнання, і команда професіоналів-медиків, які надають якісні професійні послуги для людей, резюмувала Світлана Сад.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові діють ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині триває ...

КОМЕНТАРІ