На Івано-Франківщині – фахівці охорони здоров’я з Румунії

На Івано-Франківщині – фахівці охорони здоров’я з Румунії

13.06.13 14:20 0 923
В області перебуває делегація з Румунії, до складу якої входять представники галузі охорони здоров’я повіту Марамуреш. іноземці зустрілися із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Зваричем.

Вітаючи гостей, Ігор Зварич розповів про засідання Комітету з економічних реформ, на якому розглядалося питання реформування у сфері медицини в Україні. «Проводячи реформи, ми цікавимося вашим досвідом у цій важливій галузі», - сказав заступник голови ОДА.

Керівник румунської делегації Зетя Габліела, який є заступником голови повітової Ради повіту Марамуреш, проблеми у медицині вважає одними з найважчих для вирішення у будь-якій країні. Румунія в цьому плані, як розповів іноземець, також не виняток. «У нас ставилося питання про закриття двохсот лікарень на рівні країни, - розповів Зетя Габліела. – Ми їх закрили. А повіт Марамуреш отримує з центру фінансову допомогу на розвиток сфери охорони здоров’я».

Два роки тому побувати у Румунії та ознайомитися з роботою медичних закладів мав нагоду перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук. Передаючи журналістам свої враження від поїздки, підкреслює: у цій країні лікарні забезпечили сучасним обладнанням, румуни запроваджують новітні технології діагностики і лікування, при цьому добре розуміють потребу ефективного використання коштів. «Так є в усьому світі, - говорить Микола Олінійчук. – Гроші потрібно витрачати не на утримання галузі, а на розвиток охорони здоров’я. Саме на це й спрямовані реформи, започатковані в Україні».

Найближчим часом прикарпатські медики планують знову побувати у своїх румунських колег. Подібні поїздки, обмін досвідом, зустрічі представників різних країн та галузей, на думку Ігоря Зварича, прискорюють процеси розвитку економіки та гуманітарної сфери.

Цього разу на Івано-Франківщині делегація повіту Марамуреш ознайомиться з технологіями, запровадженими у кардіології, станом справ у інфекційній службі, змінами у роботі служб екстреної медичної допомоги.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ізюмський міськрайсуд ...
Наступна новина: На Львівщині відсутність ...

КОМЕНТАРІ