Ірина Сех: "Кошти за Кіотським протоколом слід спрямувати на екологічні цілі, а не розкрадати"

Ірина Сех: "Кошти за Кіотським протоколом слід спрямувати на екологічні цілі, а не розкрадати"

13.06.13 14:45 0 1252
12 червня 2013 року у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" розпочався Міжнародний відкритий семінар "Збережемо клімат разом", присвячений популяризації японських енергозберігаючих екологічних технологій, який триватиме до 14 червня. В рамках відкриття заходу відбудеться урочиста церемонія передачі гібридних автомобілів марки "Тойота Пріус" Міністерству внутрішніх справ України. Це є нецільовим використанням коштів, призначених для стабілізації та зменшення концентрації в атмосфері парникового газу. Про це заявила народний депутат Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

Свободівка повідомила, що "Збережемо клімат разом" – це міжнародний проєкт, який реалізується Державним агентством екологічних інвестицій в рамках укладеної 2009 року Угоди про купівлю-продаж одиниць установленої кількості викидів парникових газів, відповідно до Кіотського протоколу між Японською організацією розвитку нових енергетичних та промислових технологій (НЕДО) та зазначеним агентством.

"Проведення семінару, передача гібридних автомобілів "Тойота Пріус" до МВС України, здійснення низки проєтів за кошти, отримані від продажу одиниць установленої кількости викидів парникового газу за Угодою з Японією, накладає велику відповідальність за нецільове використання зазначених коштів задля досягнення основної мети Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, а саме для стабілізації та зменшення концентрації в атмосфері парникового газу. Мене особисто, як і наших виборців, турбують питання ефективности використання коштів державного бюджету, спрямованих на реалізацію положень Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату", – наголосила Ірина Сех.

Голова екологічного парламентського комітету зазначила, що за результатами аудиту Рахункової палати України не забезпечено вчасного виконання Національного плану заходів із реалізації положень зазначеного протоколу.

"Нині не досягнуто ефективного управління в питаннях використання отриманих фінансових ресурсів і виконання відповідних робіт. Проєкти було здійснено на неналежному рівні, тому зростає ризик повернення зазначених коштів і втрат державного бюджету. Громадські екологічні організації, зокрема ММГО "Екоклуб" (м. Рівне) та Національний екологічний центр (м. Київ), також занепокоєні неефективністю використання коштів і схеми "зелених" інвестицій в Україні", – підкреслила Ірина Сех.

Підсумовуючи, свободівка наголосила: "Всіляко підтримуючи розвиток взаємовигідного співробітництва української та японської сторін у галузі енергозбереження та енергоефективности, закликаю Державне агентство екологічних інвестицій навести порядок у цій справі та вжити заходів для посилення напрямку екологічних інвестицій, спрямованих на ефективне досягнення основної мети Рамкової конвенції ООН про зміну клімату".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Рівненщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ