УБОЗ затримав аферистів, які ошукали вкладників майже на 10 млн гривень

УБОЗ затримав аферистів, які ошукали вкладників майже на 10 млн гривень

13.06.13 15:28 0 1024
Закарпатські УБОЗівці за підозрою в організації кредитних афер затримали чоловіка, який переховувався у столиці. Він та ще 4 учасники угрупування упродовж 2010-2013 років обкрадали довірливих українців.

Останнім часом отримати реальні гроші у кредит дуже важко. Банки пропонують позики під високий відсоток та ще й обов’язково під заставу якогось цінного майна. Такою ситуацією і скористалися зловмисники, які заманювали людей казковими умовами отримання коштів.

Чоловіки створили ряд фіктивних підприємств та обіцяли швидкі кредити під низькі відсотки і без довідки про прибутки. Однак для отримання коштів треба було сплатити перший внесок.

Далі, навіть ще не одержавши кредитні кошти, люди повинні були сплачувати відсотки. А в кінцевому результаті потерпілі так і не отримували жодної копійки.

Сподіваючись на кредит, люди нерідко несли в псевдобанк останні заощадження. На даний час правоохоронцям відомо, що зловмисники обікрали потерпілих на суму близько 10 мільйонів гривень. Однак це лише початок, точні збитки будуть встановлені в ході розслідування.

На даний час проводяться обшуки, всім фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Рішенням суду учасники угрупування будуть під вартою до моменту внесення грошової застави. Дії зловмисників кваліфіковані як шахрайські, за які вони можуть загриміти до в’язниці на дванадцять років.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничні інспектори ...
Наступна новина: Проблемні питання слідчих ...

КОМЕНТАРІ