Депутати обласної ради прийняли звернення до Верховної Ради України

Депутати обласної ради прийняли звернення до Верховної Ради України

13.06.13 08:10 0 894
Під час роботи сесії обласної ради відбулося жваве обговорення питання щодо реорганізації обласного педагогічного ліцею, з яким виступив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

Рішенням сесії було прийнято звернення депутатів обласної ради до голови Верховної Ради України щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України з тим, щоб обласні ліцеї мали юридичне право на фінансування. За такої умови ліцей збереже свій статус і не потребуватиме реорганізації. Нагадаємо, для збереження закладу було прийнято рішення щодо його перепрофілювання, тобто створення на його основі інтернату для обдарованих дітей із соціально незахищених сімей. З числа представників фракцій і профільних груп обласної ради, за рішенням сесії, буде створено робочу групу з вивчення цього питання, розроблено програму підтримки, згідно з якою діти, що навчаються у ліцеї, могли б закінчити навчання.

Коментуючи питання, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зауважив: „Згідно з чинним законодавством, такої установи, як обласний педагогічний ліцей, немає, і відповідно до діючого Бюджетного кодексу ми не маємо його фінансувати. Ми як влада області все, що можливо, зробили, але, на жаль, до цього часу це питання в сесійну залу Верховної Ради України не потрапило”.

Питання щодо ліцею голова облдержадміністрації Сергій Рижук піднімав у Верховній Раді і Кабінеті Міністрів України. У понеділок, 17 червня, воно буде обговорюватися особисто головою обласної ради Йосипом Запаловським на засіданні погоджувальної ради у Верховній Раді.

„Це яскравий приклад того, що коли йдуть реформи, складні процеси у реформуванні нашого життя, то треба боротися всім, щоб була стабільність, щоб працювали усі інститути влади – Верховна Рада, Кабінет Міністрів, ми тут, на місцях. Потрібно думати про дітей, про людей, приймати виважені рішення і знімати проблеми”, - резюмував Сергій Рижук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ