На Львівщині завершився ІX міжнародний турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат

На Львівщині завершився ІX міжнародний турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат

13.06.13 08:00 0 827
Цими днями в приміщенні легкоатлетичного манежу навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України (Львів, вул. Клепарівська, 39-а) під патронатом НОК України успішно завершився 9-й традиційний міжнародний турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, присвячений пам’яті провідних борців та тренерів Львівщини.

Головний суддя змагань – суддя міжнародної категорії Олег Сазонов (м. Львів).

З поміж почесних гостей турніру, вітальні слова юним атлетам звучали від срібного призера Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні, одного з найкращих представників української вільної боротьби, львів’янина Андрія Стадника, який побажав спортсменам міцного здоров’я, терпіння, витримки, наснаги, вдалих стартів та нових спортивних звершень!

Позмагатися за цінні подарунки та пам’ятні нагороди приїхало понад 130 юнаків та дівчат з семи областей України, а також представники збірних команд Татарстану (РФ) та Польщі.

Юні борці змагалися у таких вагових  категоріях:

дівчата     38, 40, 43, 46, 49, 52, 56, 60, 65, 70 кг.

юнаки     42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85, 100 кг.

Високий спортивно-технічний рівень продемонстрували: представники Львівщини Володимир Ванькович, Ярослав Гурський, Євгне Дубовий, Павло Білас, Мар’яна Колос, Оксана Чудик, Соломія Вольська; члени польської делегації Єва Аліцка, Каміл Мікусек, Кароль П’єтрас, Себастіан Ліс; росіяни Альміра Муслімова, Лейла Карімова та ін.

Для Львівщини такі змагання є традиційними й проводяться відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів  України на 2013 рік за підтримки управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації спільно з відділенням НОК України у Львівській області, Львівською обласною федерацією вільної боротьби, обласною організацією ФСТ «Спартак», СДЮШОР «Спартаківець».

Список переможців та призерів

Довідка:

 Турнір-меморіал був започаткований у 2003 році з метою вшанування пам’яті видатних спортсменів-борців та тренерів Львівщини: серед яких – Заслужений тренер СРСР з греко-римської боротьби, Заслужений тренер України з вільної боротьби,  ЗМС СРСР Сергій Спірідонов; майстер спорту СРСР міжнародного класу з греко-римської боротьби, бронзовий призер чемпіонату світу 1969 р. Іван Михайлишин; майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби, чемпіон світу та Європи, володар Кубку світу Ігор Первачук; Заслужений тренер України з вільної боротьби Юрій Ворончук; Заслужений працівник фізичної культури та спорту України, майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби Ярослав Гев’як та чимало інших. 

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ