Обговорено проект Порядку проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт на річках Львівщини

Обговорено проект Порядку проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт на річках Львівщини

13.06.13 08:30 0 909
11 червня у Департаменті екології та природних ресурсів під головуванням заступника директора Департаменту Ганни Башти відбулася нарада щодо охорони поверхневих вод та припинення несанкціонованого видобутку піщано-гравійної суміші з русел річок Львівської області. Упродовж кількох останніх років вибір гравію та піщано-гравійної суміші є однією з серйозних екологічних проблем на Львівщині.

Під час наради заступник начальника управління водного господарства у Львівській області Володимир Хільчишин запропонував розглянути проект Порядку проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт на річках Львівської області. Акцентував увагу присутніх на тому, що вищезгаданий Порядок розроблено з метою зниження гідравлічного навантаження на береги річок, які зазнають інтенсивної ерозії, забезпечення умов проходження паводку на ділянках мостових переходів, гідроспоруд та лінійних споруд, відновлення природного стану русла, поліпшення умов існування водних живих організмів, а також, що в інших областях Західної України вже такі Порядки діють.

Зазначимо, після обговорення виступів учасниками наради були прийняті відповідні рішення, зокрема, винести на розгляд комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради проект Порядку проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт на річках Львівської області та надати Держекоінспекцією у Львівській області пропозиції щодо вжиття заходів з припинення незаконного вивозу гравію та піщано – гравійної суміші з річок Львівської області.

Участь у нараді взяли заступник начальника Держекоінспекції у Львівській області В.Стрищак, заступники начальника управління водного господарства у Львівській області Н.Крута та В.Хільчишин, в.о. начальника відділу регулювання використання водних ресурсів та надр управління регулювання природокористування Департаменту Я.Сахневич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати міської ради ...
Наступна новина: Львівщина: оздоровлення ...

КОМЕНТАРІ