Львівщина: оздоровлення дітей області перебуває на особистому контролі голови ОДА

Львівщина: оздоровлення дітей області перебуває на особистому контролі голови ОДА

13.06.13 08:35 0 1034
«Щоб не допустити знову трагічної загибелі дітей нашої області, та й взагалі України, ми повинні дати оцінку всім фактам, які передували відправленню дітей в табір «Юність», – сказав Віктор Шемчук 12 червня, під час прес-конференції з нагоди 100 днів перебування на посаді голови Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що 30 травня 2013 року у дитячому санаторії «Юність» м. Сімеїз обвалився балкон, де перебували діти, внаслідок чого загинула десятирічна дівчинка зі Львівщини.

Віктор Шемчук також наголосив, що ця трагедія повинна поставити край у тому безладі, котрий панує у сфері оздоровлення дітей. Адже, за його словами, путівки у державні табори, які повинні видаватись безкоштовно, несумлінні організації реалізовували у корупційному режимі.

Голова облдержадміністрації запевнив, що перевірка триває, а за результатами розслідування усі винні та причетні до трагедії особи будуть притягнені  до відповідальності. Окрім того, керівник області відзначив, що реально на території Львівщини можна оздоровити від 36 до 40% дітей.

«З одного боку ми ставимо питання про збільшення відсотку і кількості дітей, які  проходять оздоровлення, з іншого  – ми повинні реально розуміти, що такої кількості  оздоровчих закладів в нас насправді немає», – зазначив В.Шемчук.

Він переконаний, що за такого підходу до оздоровлення дітей облдержадміністрація унеможливить використання санаторіїв та відпочинкових закладів, які перебувають в аварійному стані або не мають належних умов для безпечного обслуговування дітей.

Віктор Шемчук наголосив на тому, що ситуація із оздоровленням дітей постійно  перебуватиме на його особистому контролі.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ