У Тернополі відкрито сучасну амбулаторію сімейної медицини

У Тернополі відкрито сучасну амбулаторію сімейної медицини

13.06.13 08:00 0 807
Відкриття амбулаторії сімейної медицини на вулиці Петриківський, 25-А відбулося 11 червня. Участь у заході взяв міський голова Сергія Надала, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь та інші працівники медичної галузі. Нагадаємо, що упродовж певного часу цей заклад працював у тестовому режимі, аби жителі мікрорайону «Дружба» поступово почали звикати звертатися сюди за медичною допомогою. тут працюють шестеро лікарів загальної практики сімейної медицини і невдовзі буде оголошено графік прийому вузькоспеціалізованих фахівців, зокрема отолоринголога, невропатолога, окуліста та хірурга. Окрім того, в амбулаторії будуть робити аналізи і обстеження, передбачені Міністерством охорони здоров’я України.

«Тернополяни, які живуть неподалік амбулаторії і раніше відвідували поліклініку №3, мають можливість отримувати весь спектр медичних послуг поблизу дому. Вона розрахована на обслуговування 10 тисяч населення. Відповідно навантаження на кожного лікаря становить 1500 людей. Закуплено і встановлено нове обладнання, а також в наявності є сумки сімейного лікаря, тому медики можуть надавати повноцінну допомогу під час виклику до дому. це єдина амбулаторія в області, яка відповідає всім вимогам Міністерства охорони здоров’я України», – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, що попередньо на вулиці Петриківській, 25-А діяла міська дезінфекційна станція, яку внаслідок медичної реформи ліквідували. Проте працівники цієї структури зберегли приміщення в хорошому стані, а за кошти міського бюджету було зроблено косметичний ремонт, закуплено медикаменти і обладнання.

Відразу після відкриття прийшли і перші пацієнти – люди похилого віку. Вони відзначили, що для них наявність амбулаторії поблизу місця проживання є дуже важливим, оскільки не потрібно долати значну відстань, аби отримати допомогу в поліклініці.

Зручність і доступність медичних послуг підтвердила і лікар загальної практики сімейного медицини цієї амбулаторії Ірина Цимбалюк. «Цей заклад відкрито для того, аби пацієнтам було зручніше і швидше отримати потрібну консультацію чи лікування. Амбулаторія відповідає всім сучасним вимогам і, сподіваюся, що жителі мікрорайону будуть задоволені медичними послугами. Пацієнтів, які через стан здоров’я не зможуть самі прийти, ми обслуговуємо дома. Відповідно місцезнаходження амбулаторії є зручним і для лікарів, адже всі будинки розташовані поряд», – додала Ірина Цимбалюк.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ