Тернопільська область: проводяться протипожежні перевірки дитячих оздоровчих таборів

Тернопільська область: проводяться протипожежні перевірки дитячих оздоровчих таборів

13.06.13 08:10 0 812
З настанням літнього періоду розпочали роботу дитячі оздоровчо-відпочинкові табори.

На виконання розпорядження Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, з метою створення безпечних умов для перебування в них дітей, фахівці у сфері пожежної та техногенної безпеки проводять рейдові перевірки даних закладів на території Тернопільської області.

Особливу увагу інспектори звертають на стан забезпечення приміщень, де перебувають під час відпочинку та оздоровлення діти, первинними засобами пожежогасіння, системами автоматичної пожежної сигналізації і оповіщення у разі виникнення пожежі, утримання в належному стані шляхів евакуації, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Важливим також є наявність знаків пожежної безпеки, схем планування приміщень, планів евакуації тощо, відсутність яких значно ускладнюватиме евакуацію дітей у разі необхідності.

При перевірці відпочинково-оздоровчих об’єктів з персоналом додатково проводяться бесіди та інструктажі з питань дотримання вимог правил пожежної безпеки, надаються усі необхідні роз’яснення й методичну допомогу.

Не залишаються по за увагою й діти – їх теж навчають правил безпеки життєдіяльності й ознайомлюють з основними вимогами пожежної безпеки.

Керівники таборів вживають заходів щодо приведення підпорядкованих об’єктів до належного протипожежного стану та, як свідчить практика, ці заходи часто є недостатніми, тому практично в кожному закладі під час інспектувань виявляються недоліки.

Перевірки тривають.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуації у Тернопільській області звертається до керівників об’єктів, на території яких розміщені літні дитячі відпочинково-оздоровчі табори:

– пам’ятайте, лише спільними зусиллями можливо створити необхідні умови для успішного оздоровлення та безпечного відпочинку дітей влітку!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ