Василь Гецько: Питання дерегуляції бізнесу перебувають на постійному контролі керівництва облдержадміністрації

Василь Гецько: Питання дерегуляції бізнесу перебувають на постійному контролі керівництва облдержадміністрації

13.06.13 08:15 0 846
Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гецька відбувся семінар з питань реалізації державної політики у сфері розвитку підприємництва, державної регуляторної політики, державної політики у сфері ліцензування, дозвільної системи, нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Участь в його роботі взяли фахівці Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва: директор Департаменту дозвільної системи та ліцензування Олександр Андрєєв та головний спеціаліст відділу правових засад державного нагляду та контролю юридичного департаменту ліцензування Тетяна Бункевич, керівники та відповідальні працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та виконавчого комітету Тернопільської міської ради, контролюючих та дозвільних служб області, а також представники бізнесу.

У своєму виступі Василь Гецько зазначив, що шнє засідання, яке проводиться з ініціативи Держпідприємництва України, є продовженням заходів з дерегуляції бізнесу, які перебувають на постійному контролі керівництва обласної державної адміністрації.

На сьогоднішній день в області діє майже 4,6 тис. суб’єктів малого підприємництва. Кількість підприємницьких структур на 10 тис. осіб наявного населення складає 43 одиниці. Чисельність працюючих у бізнесових структурах становить 32 тис. осіб., крім того здійснюють свою діяльність близько 30 тис. фізичних осіб – підприємців. У цілому суб’єкти господарювання забезпечують майже четверту частину бюджетних надходжень.

У відповідності до Закону України „Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності” в області постійно проводиться робота щодо планування, підготовки проектів та прийняття регуляторних актів у сфері підприємництва, забезпечуючи при цьому доцільність та відповідність форм і рівнів державного регулювання господарських відносин, досягнення максимально можливих позитивних результатів при мінімальних витратах, прозорість, а також врахування інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави.

У місті Тернополі 25 квітня 2013 року розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг, в якому створені умови для надання всього спектру послуг, в тому числі і тих, які пов’язані з отриманням дозвільних документів.

Складовою даного Центру є дозвільний центр, через який здійснюється видача документів дозвільного характеру регіональними дозвільними органами.

З початку функціонування в Центрі надано понад 700 адміністративних послуг.

Крім Центру у м.Тернополі, 29 травня поточного року розпочали роботу центри надання адміністративних послуг в Борщівському та Шумському районах, а 8 червня в Чортківському районі. До кінця червня цього року подібні центри будуть створені у кожному районі області.

Протягом 2012 року органами державного нагляду (контролю) області, а саме державною податковою службою, управлінням Держтехногенбезпеки, санітарно-епідеміологічною службою, Тернопільською митницею, інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, територіальним управлінням Держгірпромнагляду, ветеринарною медициною, державною екологічною інспекцією, Головним управлінням Пенсійного фонду України в області, державною службою з лікарських засобів, ДП «Тернопільстандартметрологія» проведено майже 19,4 тис. планових і 10,8 тис. позапланових перевірок суб’єктів господарювання. У порівнянні з 2011 роком їх кількість зменшилася відповідно на 43,7 і 36,1 відсотка.

Тенденція щодо зменшення перевірок спостерігається і у 2013 році. Так, протягом 4 місяців поточного року вищезгаданими контролюючими органами проведено 4233 планові і 4368 позапланових перевірок суб’єктів господарювання. У порівнянні з відповідним періодом 2012 року їх кількість зменшилася відповідно на 54,4 та 17,9 відсотків.

Директор Департаменту дозвільної системи та ліцензування Олександр Андрєєв довів до відома присутніх особливості законодавства у сфері дозвільної системи, а також дав роз’яснення щодо організаційних питань створення центрів надання адміністративних послуг, роботи в них державних адміністраторів, а також зазначив, що в даний час розроблено законопроект, яким передбачається скасування документів дозвільного характеру на 70 відсотків.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Впровадження сучасних ...
Наступна новина: Віталій Карпюк: Волинь ...

КОМЕНТАРІ