Під час літнього відпочинку діти отримали незабутні враження

Під час літнього відпочинку діти отримали незабутні враження

13.06.13 11:03 0 898
У гості до військовослужбовців бригади спеціального призначення «Барс» завітали вихованці дитячого оздоровчого табору «Променистий», що розташований у селищі Буча під Києвом. Щорічно тут відпочивають діти співробітників органів внутрішніх справ.  Спеціально для них у бригаді було проведено день відкритих дверей.

Зазвичай закрита для сторонніх військова частина широко відкрила свої двері юним гостям. Своє перше знайомство з нею школярі розпочали із стройового плацу, де кожен загін продемонстрував свій девіз та пісню-візитку.

Далі дітлахи мали можливість ознайомитись з умовами служби і побуту військовослужбовців, побувати в справжній казармі та вивчити розпорядок дня солдата.

Старший офіцер відділу виховної роботи майор Олександр Онікійчук розповів про історію частини та завдання, які виконують військовослужбовці.

«Подібні заходи з військово-патріотичного виховання молоді ми проводимо постійно, — розповідає Олександр Онікійчук. — Ми знайомимо школярів з призначенням, структурою і завданнями внутрішніх військ загалом та нашої частини зокрема, основними видами озброєння і військової техніки, з побутом військовослужбовців, розповідаємо про умови та переваги контрактної служби.»

Оглянувши все в казармі далі школярі відвідали виставку стрілецької зброї та екіпірування, яке могли приміряти особисто, а також оглянули бойову техніку, що стоїть на озброєнні бригади.  Найбільше питань у школярів викликала експозиція зброї. Їх цікавило все — від тактико-технічних характеристик до її застосування в екстремальних ситуаціях. А найбільший захват у дітлахів викликав БТР.

Спеціалісти кінологічної служби продемонстрували  майстерність чотирилапих правоохоронців у подоланні смуги перешкод. Службові собаки викликала шалені оплески присутніх, а можливість познайомитись ближче з службовими собаками подарувала чимало яскравих емоції.

Найбільш сміливі з відвідувачів мали можливість випробувати себе на смузі перешкод в ролі бійців підрозділу спецпризначення.

Після активного відпочинку в нагоді стала солдатська каша, якою пригостили гостей правоохоронці.

«Про армію школярі знають здебільшого із розповідей родичів та кінофільмів, говорить директор ДПЗОВ «Променистий» Галина Кременчук, - Проте, побувавши у гостях у «барсів», вони отримали чудову можливість на власні очі побачити, як живуть солдати і в прямому сенсі скуштувати «солдатської каші».

Загалом із життям частини познайомилося більше 100 школярів віком від 7 до 15 років. А надалі відпочиваючі з кожної зміни цього сезону зможуть побувати у частині спецпризначення.

Прес-служба ГУВВ

МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Молодика упіймали на ...

КОМЕНТАРІ