Лисичанські міліціонери розкрили серію розбійних нападів і грабежів

Лисичанські міліціонери розкрили серію розбійних нападів і грабежів

13.06.13 16:04 0 1130
Працівники Лисичанської міліції, Луганська область, затримали групу молодиків, які протягом кількох місяців вчиняли грабежі та розбійні напади на жінок.

На території м. Лисичанська було зареєстровано низку розбоїв і грабежів, скоєних у відношенні жінок. Так, на початку березня до чергової частини звернулася 37-річна місцева мешканка з заявою про те, що поблизу одного з будинків міста двоє невідомих осіб, застосувавши до неї насильство, вихопили сумку, в якій знаходилися особисті речі, і зникли. Дану заяву було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато перевірку.

Через кілька днів до чергової частини міського відділу міліції знову надійшло повідомлення від мешканки м. Лисичанська. Вона повідомляла про те, що група невідомих осіб завдали їй удар по голові та заволоділи її мобільним телефоном, а також грошима в сумі 400 гривень. За даним фактом було також розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 КК України.

Усі сили оперативників були направлені на встановлення і розшук осіб, які скоювали напади на жінок. Однак перший час ці заходи не приносили бажаних результатів, і до чергової частини міліції продовжували надходити повідомлення від жінок м. Лисичанська про вчинення у відношенні них в одних випадках розбійних нападів, в інших – грабежів. Деяким жінкам в результаті отриманих тілесних ушкоджень доводилося звертатися за медичною допомогою до лікарні. Подібні злочини були зафіксовані не тільки на території м. Лисичанська, а й у суміжних містах області.

Оперативники проаналізували механізм і спосіб вчинення цих зухвалих злочинів і дійшли висновку, що всі вони носили схожий характер і відбувалися шляхом застосування фізичної сили, а саме нанесення, невідомим на той момент предметом, ударів по голові або інших частинах тіла (пізніше було встановлено, що били битою). Після цього зловмисники забирали в своїх жертв майно, здебільшого жіночі сумки з особистими речами та тікали.

У березні до Лисичанського міського відділу міліції звернувся 18-річний студент одного з навчальних закладів міста з заявою про те, що з середини лютого двоє парубків, один з яких учень того ж закладу, під загрозою застосування фізичної сили вимагають у нього гроші. Перший раз, злякавшись розправи, хлопець заплатив їм 2000 гривень з надією, що вони від нього відчепляться. Однак цього виявилося недостатньо, і ті знову стали вимагати гроші. Цього разу хлопець вирішив не піддаватися на їхні погрози, а звернутися до міліції. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 189 КК України (вимагання).

Працівники міліції почали «відпрацьовувати» отриману від студента інформацію і в результаті вийшли на слід групи молодиків (18,19 та 21 років). Як пізніше було встановлено, двоє з цієї групи причетні до скоєння правопорушення стосовно студента.

Незабаром працівниками міліції двох зловмисників було затримано на території м. Лисичанська. Однак, двом іншим ще вдавалося переховуватись. Проте, недовго. У результаті проведених заходів із розшуку даних осіб було встановлено, що один з них перебуває на території Одеської області, де згодом він і був затриманий працівниками Лисичанської міліції. Місце знаходження другого неповнолітнього незабаром так само було встановлено. Як з'ясувалося, хлопець, аби уникнути відповідальності, виїхав у сусідню державу до матері. Однак та, дізнавшись про те, що її сина розшукує міліція, привезла його для проведення перевірки за даним фактом.

Як з'ясувалося вже в ході досудового слідства, хлопці діяли за заздалегідь відпрацьованою схемою з розподілом обов'язків кожного. Пересувалися на автомобілі, що належить одному зі зловмисників, який працював таксистом у місті, безжально били своїх жертв битою і тікали, прихопивши з собою особисте майно жінок.

Матеріали досудових розслідувань об'єднані в одне кримінальне провадження за кількома статтями КК України: ст. 189 (вимагання), 186 (грабіж), ст. 187 (розбій), ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

Зараз стосовно трьох хлопців обрано запобіжний захід - тримання під вартою, стосовно одного з неповнолітніх – домашній арешт. На рахунку цих парубків тільки в м. Лисичанську більше семи фактів нападу на місцевих мешканок, не враховуючи скоєних за межами міста.

На жаль, жага легких грошей з домішкою гострих відчуттів привела чотирьох хлопців на шлях злочинності. Гроші, здобуті злочинним шляхом, парубки витрачали на відпочинок, гуляння, випивку. Ось тільки розплачуватися за це хвилинне задоволення і горе, заподіяне всім постраждалим, тепер доведеться роками неволі.

Лисичанський МВ ГУМВС

України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті викрили ...
Наступна новина: Увага, триває фотоконкурс ...

КОМЕНТАРІ