У Луганську ліквідовано підпільний м'ясопереробний цех

У Луганську ліквідовано підпільний м'ясопереробний цех

13.06.13 17:08 0 959
Луганські правоохоронці продовжують боротьбу з незаконною діяльністю у сфері харчової промисловості. Так, співробітниками відділу ветеринарної міліції та УДСБЕЗ ГУМВС України у Луганській області було виявлено і задокументовано факт підпільного виготовлення та реалізації м'ясної продукції.

Співробітники міліції встановили, що переробку і виробництво м'ясної продукції організував 40-річний місцевий житель. Діяльність підпільного цеху здійснювалася з порушеннями Закону України «Про безпеку і якість харчових продуктів». У підприємливого чоловіка були відсутні відповідні дозвільні документи від санітарно-епідеміологічної служби, експлуатаційні дозволи. Не було і дозволу Державного управління охорони навколишнього середовища в Луганській області на розміщення та ліміти на утворення відходів.

Сировина і готова продукція не обстежувалися в лабораторії ветеринарної медицини. Крім того, було виявлено 90 кг м'яса дикого кабана, на яке також були відсутні документи про проходження експертизи. На етикетках готової продукції було відсутнє маркування про термін придатності продукту.

При вході в цех був відсутній дезінфекційний килимок для взуття, не були створені умови і для дезінфекції рук робітників, які займалися переробкою та виготовленням м'ясної продукції.

Бізнесмен наполягав на тому, що виготовляв м'ясні вироби для особистого споживання, що дані порушення цілком припустимі для тих, хто готує продукцію для себе. Він запевняв, що ретельно стежить за станом здоров'я, тому готує продукцію за «самою екологічно чистою» технологією - італійською. Пояснював, що наклеєні на продукт етикетки - це апробація дизайну, оскільки надалі він нібито збирається вийти на ринок з новим і якісним продуктом. І щиро обурювався тим, що співробітники міліції прийшли до нього з візитом на його, як він висловився, «кухню».

В результаті у підпільного «м'ясника» було вилучено 157 кг ковбасних та м'ясних продуктів на загальну суму більше 30 тисяч грн. Вилучена продукція направлена на утилізацію.

За даним фактом складено адміністративні матеріали за статтею 107 КУпАП (порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарним вимогам). Тепер рішення за судом.

Відділ зв'язків з громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ