Працівники міліції виявили та знищили майже 17 тисяч кущів маку

Працівники міліції виявили та знищили майже 17 тисяч кущів маку

13.06.13 14:10 0 848
Житель одного з Чернігівських сіл пояснив міліціонерам, що на восьми сотках городу він сіяв пшеницю, але з невідомих причин вродив мак.

Працівники міліції з року в рік проводять систематичні рейди в населених пунктах та поза їх межами з метою виявлення незаконних посівів конопель та снодійного маку.

Так, нещодавно співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Чернігівського райвідділу міліції поруч з селом Слабин на земельній ділянці площею 8 соток, що належить 69-річному місцевому жителю, було виявлено посів макових рослин. На одному метрі даної ділянки росло в середньому 30 рослин, за підрахунками працівників міліції всього на земельній ділянці зростало майже 17 тисяч кущів маку. Для проведення дослідження на вміст наркотичних речовин міліціонерами було вилучено 550 рослин, решту знищено за допомогою сільгосптехніки шляхом переорювання.

Господар земельної ділянки пояснив працівникам міліції, що спеціально він поле не засівав, а зерна маку потрапили в землю, мабуть, разом із пшеницею під час сівби.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель»  Кримінального кодексу України, що  карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Google заявляє про спробу ...
Наступна новина: У Греції оголошений ...

КОМЕНТАРІ