На Івано-Франківщині триває підготовка до проведення жнив

На Івано-Франківщині триває підготовка до проведення жнив

13.06.13 13:46 0 832
В облдержадміністрації за участю керівників департаменту агропромислового розвитку проведено нараду з питань підготовки до жнив.

Акцентувалася увага на тому, що цього року в усіх категоріях прикарпатських господарств до збирання підлягає 161,9 тис. га зернових та зернобобових культур (включаючи кукурудзу на зерно), а також ріпаку озимого і ярого - 26,3 тис. га.

У збиранні врожаю буде задіяно 941 зернозбиральних комбайнів (у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – до 384), 200 жниварок, 500 зерноочисних машин, близько 1500 вантажних автомобілів. За потреби залучатиметься зернозбиральна техніка з інших регіонів.

Працюватиме 5 сертифікованих хлібоприймальних підприємств, підготовлено 58 зерносушильних комплексів, завершується ремонт зерноочисних машин.

Заступник голови облдержадміністрації Василь Брус доручив постійно контролювати забезпечення аграріїв пально-мастильними матеріалами, завершити на хлібоприймальних підприємствах підготовчі роботи для своєчасного прийому зерна нового врожаю, здійснити сертифікацію лабораторій, зробити все необхідне для того, щоб провести жнива у повному обсязі та в оптимальні терміни.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ