Активісток FEMEN засудили в Тунісі до чотирьох місяців ув’язнення

Активісток FEMEN засудили в Тунісі до чотирьох місяців ув’язнення

13.06.13 17:14 0 891
У Тунісі суд засудив у середу трьох активісток жіночого феміністського руху FEMEN, який виник в Україні, громадянок Франції і Німеччини, до чотирьох місяців ув’язнення, визнавши їх винними в порушенні суспільної моралі і загрозі громадському порядкові за влаштований ними в цій країні напівоголений протест. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Лідер руху, українка Інна Шевченко, заявила з цього приводу в Парижі, де вона перебуває, що група влаштовуватиме в Тунісі все нові напівоголені протести.

На її думку, вирок є «політичним рішенням, яке підтверджує диктаторський характер туніської держави».

Наприкінці травня три членкині FEMEN, громадянка Німеччини і дві громадянки Франції, оголили груди перед Міністерством юстиції Тунісу, вимагаючи звільнення затриманої туніської активістки руху Аміни Сбуї, відомої також на псевдо «Аміна Тайлер». На їхніх грудях був напис «Грудьми вигодуємо революцію!». Їх затримала поліція.

Вони влаштували цей протест проти процесу в Тунісі над Аміною Сбуї, яку судять у зв’язку зі влаштованим нею в середині травня протестом у місці проведення з’їзду радикального ісламського руху «Ансар-аш-Шарія» у священному для багатьох мусульман місті Кайруані в Тунісі, де вона, зокрема, написала слово «FEMEN» на стіні мусульманського храмового комплексу. Перед тим Аміна Сбуї здобула широку славу після того, як у лютому в інтернеті з’явилися її фото з оголеними грудьми, на яких були написи з запереченням ісламської моралі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ