«Ми вже не ставимо собі за мету суто підтримати незрячих артистів, наразі для нас важливо підбадьорити цілком здорових людей у подоланні певних перешкод задля досягнення життєвих цілей» У Житомирі відбувся інтегрований концерт незрячих виконавців

«Ми вже не ставимо собі за мету суто підтримати незрячих артистів, наразі для нас важливо підбадьорити цілком здорових людей у подоланні певних перешкод задля досягнення життєвих цілей» У Житомирі відбувся інтегрований концерт незрячих виконавців

13.06.13 14:40 0 1006
; charset=windows-1251" />



* Офіційний веб-сайт Житомирської обласної державної адміністрації Про

Житомирщину Доступ до публічної

інформації 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Анонси подій Дорадчі

органи Плани роботи

ОДА Розвиток

громадянського

суспільства Європейська

та Євроатлантична

інтеграція

* Головна сторінка

* Функції ОДА

* Керівництво ОДА

* Голова ОДА

* Заступники голови

* Розподіл обов'язків

* Декларації про доходи

* Структура ОДА

* Члени колегії

* Відділи апарату ОДА

* Департаменти, управління та відділи

* Районні державні адміністрації та міські виконавчі комітети

* Обласні організації

* Нормативна база

* Нормативні акти

* Проекти документів

* Інструкції

* Довідники телефонів

* Апарат ОДА

* Управління ОДА

* Керівний склад ОДА

* Інвестиційний паспорт

* Вакансії

* Звернення громадян

* Цільові програми

* Фотогалерея

* Каталог послуг

* Громадянам України

* Юридичним особам

* Державним службовцям

* Міжнародній спільноті

* Державний реєстр виборців

* Зігрій любов'ю дитину

* Державні закупівлі

* Оголошення про проведення відкритих торгів

* Нормативні документи

* Інформаційні матеріали

* Річні плани 2012 рік

* Річні плани 2013 рік

* Оприлюднення процедур закупівель

* Запобігання проявам корупції

* Дошка оголошень

Державні інтернет-ресурси:

Держадміністрації

. Вінницька

. Волинська

. Дніпропетровська

. Донецька

. Закарпатська

. Запорізька

. Івано-Франківська

. Київська

. Кіровоградська

. Луганська

. Львівська

. Миколаївська

. Одеська

. Полтавська

. Рівненська

. Сумська

. Тернопільська

. Харківська

. Херсонська

. Хмельницька

. Черкаська

. Чернівецька

. Чернігівська

ОДА » Новини

2013-06-13 12:03:10

«Ми вже не ставимо собі за мету суто підтримати незрячих артистів, наразі для нас важливо підбадьорити цілком здорових людей у подоланні певних перешкод задля досягнення життєвих цілей»

У Житомирі відбувся інтегрований концерт незрячих виконавців

12 червня у концертній студії Житомирської обласної державної телерадіокомпанії відбувся інтегрований концерт «Відчинилося життя», присвячений 5-річчю з дня заснування однойменного творчого проекту. Участь у концерті брали 52 артисти з різних міст України – Вінниця, Сімферополь, Рівне, Львів, Мукачеве, Луцьк і Житомир. Житомирщину на концерті представив квінтет «Гармонія». До благодійного заходу також долучилися і провідні українські артисти: співак, композитор, переможець телепроекту «Голос країни» Павло Табаков, фронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський і фіналіст телешоу «Україна має талант» скрипаль-віртуоз Олександр Божик.

Особливістю цього мистецького заходу також є участь оркестру Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької – єдиного в державі оркестру, що погодився на співпрацю з незрячими виконавцями.

Концерт відбувся за фінансової підтримки управління культури Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради. Організаційну допомогу надали Житомирська облдержадміністрація, Житомирська міська рада та особисто депутат міської ради Валентина Позняк.

Звертаючись до учасників концерту, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський зазначив: «Цей концерт є унікальною подією в культурному житті України та Житомира зокрема, адже його учасники – незрячі солісти, котрі виконують музичні твори під супровід оркестру, не маючи при цьому змоги побачити паличку диригента. До того ж переважна більшість виконавців, котрі беруть участь у цьому проекті, не мають музичної освіти, а співають натомість душею. Важливість таких заходів у тому, що завдяки ним з’являється можливість по-іншому, по-новому поглянути та життя». Посадовець також переказав виконавцям та організаторам концерту вітання від очільників області – голови облдержадміністрації Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського. Привітати артистів прийшла і заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Наталія Леонченко.

Як зазначила автор ідеї та організатор проекту «Відчинилося життя» Оксана Потимко ще під час прес-конференції, що передувала концерту, завдяки таким заходам у творчих людей, котрі мають вади зору, з’являється можливість відчути себе повноправним членом соціуму. «До 2008-го року незрячих артистів в Україні ніхто не помічав. Після наших концертів таких виконавців нарешті почали приймати до участі у вокальних конкурсах і телепроектах. До того ж, ювілейний концерт нашого проекту у Львові засвідчив і те, що наразі ці концерти стають не менш потрібними зрячим людям, аніж незрячим. Коли ми розпочинали цю діяльність, ми переймалися, чи все вдасться, адже так складається, що в нашому суспільстві звикли співвідносити інвалідність із неповноцінністю. Зараз же, коли минуло п’ять років, ми повністю спростували цю думку. Наші незрячі артисти виступають під супровід оркестру вже досить вільно, розкуто, даруючи свій талант слухачам, котрі у свою чергу за час концерту мають можливість замислитися над життям, цінностями, які вони для себе обирають. Тобто ми вже не ставимо собі за мету суто підтримати незрячих артистів, як це було у 2008-му році, – наразі для нас важливо підбадьорити цілком здорових людей у подоланні певних перешкод задля досягнення життєвих цілей. Наші незрячі артисти є прикладом впевненості у собі», – пояснила Оксана Потимко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ