На Івано-Франківщині правильний вибір професії – важливий крок у житті

На Івано-Франківщині правильний вибір професії – важливий крок у житті

13.06.13 14:43 0 1091
Провідним спеціалістом Надвірнянського районного центру зайнятості Уляною Півторанюк проведено виїзну акцію «Моя майбутня професія» у літньому шкільному таборі Білозоринської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Захід проведений з метою надання допомоги дітям в їх професіональному самовизначенні, акцентування уваги юних учасників на важливості відповідального підходу до вибору професії.

Діти провели час корисно, багато дізналися про світ професій. Вони ділилися власними думками про важливість відповідального підходу до вибору професії. Профконсультант центру зайнятості розповіла дітям про службу зайнятості, чим вона допомагає людям, і чому на справді так важливо зробити правильний вибір професії. Щоб згадати, які професії існують у світі, дітям було запропоновано відгадати загадки, прийняти участь у конкурсах «Абетка професій», «Анаграми професій».

Після акції «Моя майбутня професія» фахівець запропонувала школярам взяти участь в брейн-ринзі «Відгадай професію», в якій активними учасниками стали школярі 6 класу. Поділившись на команди гравців та глядачів, вони із захопленням вгадували питання, які були написані в конвертах.

Дані заходи несли у собі відтінок зацікавленості щодо світу професій, інтерактивні ігри та інформація яка стосувалась вибору професії зацікавила присутніх. Директор школи Галина Гугляк, керівник табору Руслана Нечай, вчитель Богдана Шпитко, практичний психолог Оксана Олійник подякували спеціалісту служби зайнятості за проведену профорієнтаційну роботу та висловили побажання частих зустрічей. Незважаючи на малий вік, усі діти усвідомлюють, що потрібно враховувати власні вміння та навички, характер, попит на ту чи іншу професію в регіоні. І, звичайно, потрібно вчитися, старанно і наполегливо не тільки зараз у школі, а й далі, у вищих навчальних закладах для того, щоб омріяне майбутнє стало реальністю.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех: "Кошти за ...

КОМЕНТАРІ