Житомирщина: у умовах реформування екстреної медичної допомоги «швидка допомога» області функціонує злагоджено та стабільно

Житомирщина: у умовах реформування екстреної медичної допомоги «швидка допомога» області функціонує злагоджено та стабільно

13.06.13 19:00 0 941
З першого січня цього року згідно з Законом «Про екстрену медичну допомогу» на Житомирщині створили обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, об’єднавши всі відділення та станції швидкої допомоги в єдину структуру. Це – перший етап реформування служби, далі - створення централізованої диспетчерської, оновлення автопарку, реконструювання доріг.

Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на тому, що всі регіони мають забезпечити нову якість надання екстреної медичної допомоги: «Швидка допомога повинна стати дійсно «швидкою». Відмов у виїзді на виклик не може бути. Має стати реальністю стандарт приїзду бригади до пацієнта у межах 10 хвилин для міста та 20 хвилин для села».

Наразі в області досить високі показники по часу доїзду автомобіля екстреної медичної допомоги до пацієнта – виконання нормативу прибуття бригад досягнуто в 91% викликів по місту та 86% викликів по сільській місцевості.

За словами Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової, реформування екстреної медичної допомоги - це величезний інфраструктурний проект, який вимагає напруженої роботи не тільки від медиків, а й участі центральної влади та місцевих органів. У втіленні цього проекту великої уваги потребує будівництво доріг – Прем’єр-міністр України неодноразово відзначав, що держава виділятиме гроші не тільки на ремонт, а й на будівництво нових доріг. Це питання визначене першочерговим для розбудови інфраструктури країни не лише цього року – його вирішення необхідне для того, щоб Закон про екстрену медичну допомогу запрацював у повному обсязі. Потребує нагального вирішення проблема облаштування шляхів під’їзду до житлових будинків, нумерації будинків та назв вулиць.

Наразі в області здійснено передачу майна «швидких допомог» до Центру екстреної допомоги та медицини катастроф області 25 районами: Андрушівський, Баранівський, Брусилівський Черняхівський, Володар-Волинський, Народицький, Овруцький, Бердичівський, Коростишівський, Новоград-Волинський, Романівський, Червоноармійський, Ружинський, Ємільчинський, Попільнянський, Олевський, Радомишльський, Малинський, Лугинський, Любарський, Коростенський, Житомирський, Чуднівський, м. Бердичів та м. Коростень.

На балансі в центрі екстреної допомоги та медицини катастроф області -140 автомобілів швидкої допомоги, всі обладнані GPS навігаторами. Екстрена медична допомога області забезпечена лікарями на 77,5%, фельдшерами на 100%, водіями автомобілів швидкої допомоги на 100%. Наразі «швидка допомога» області забезпечена медикаментами, паливно-мастильними матеріалами та енергоносіями в повному обсязі.

Працює гаряча телефонна лінія Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: (0412) 47-22-39.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року кількість ...
Наступна новина: 14.06. у м. Житомир ...

КОМЕНТАРІ