Віталій Карпюк: Волинь виробляє достатньо продукції тваринництва, аби повністю забезпечити потребу населення, тому не варто ризикувати здоров’ям, купуючи зараз імпортні харчі за зниженими цінами, зокрема з Білорусії

Віталій Карпюк: Волинь виробляє достатньо продукції тваринництва, аби повністю забезпечити потребу населення, тому не варто ризикувати здоров’ям, купуючи зараз імпортні харчі за зниженими цінами, зокрема з Білорусії

14.06.13 08:00 0 897
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк учора провів у смт Ратне виїзне засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації з питань недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території області.

Участь в її роботі взяли члени комісії, голови державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при РДА та міськвиконкомах, головні ветеринари районів та міст, директори агропромислових та приватних ринків Володимир-Волинського, Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Шацького районів та міст Володимир-Волинський, Ковель, Луцьк та Нововолинськ, митники та представники правоохоронних органів.

Як наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, ситуація із захворюваністю африканською чумою у Білорусі та Росії є вкрай напруженою, там нині вживаються максимальні заходи знезараження та запобігання подальшому розповсюдженню епідемії. «З огляду на це, волинським службам варто бути напоготові», - підкреслив він. За даними обласних ветеринарів, протягом травня 2013 року в в одному з сільськогосподарських підприємств Барановицького району Брестської області (РБ) було знищено та захоронено близько 20 тисяч голів свиней.

Як зазначалось на комісії, територія області потрапляє у зону можливого поширення інфекції, тому потрібно усім службам: митникам, прикордонникам, ветеринарам, санепідеміологам докласти максимум зусиль, аби не допустити потрапляння зараженої м’ясної продукції до нас. Адже ветеринари повідомляють, що бактерія африканської чуми вкрай небезпечна для тварин.

Відзначено, що на волинських пунктах пропуску (українсько-білоруський кордон) здійснюється посилений ветеринарний та санітарно-епідеміологічний контроль, щоденно проводиться дезінфекція.

«Волинь виробляє достатньо продукції тваринництва, аби повністю забезпечити потреби населення, тому не варто ризикувати, купуючи зараз імпортні харчі за зниженими цінами, зокрема з Білорусії», - зауважив Віталій Карпюк.

Він наголосив, що на продукцію тваринництва, яка реалізується на усіх ринках області обов’язково мають бути наявні документи, які підтверджують її безпечність.

На Волині розроблено План комплексних заходів щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки і затверджено головним управлінням ветеринарної медицини та управлінням МВС.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ