На Волині шкільні лісництва допомагають визначитися з майбутньою професією та є активною формою дозвілля

На Волині шкільні лісництва допомагають визначитися з майбутньою професією та є активною формою дозвілля

14.06.13 08:05 0 944
Упродовж 13-14 червня на базі Шацького лісового коледжу імені В. Сулька відбувається обласний зліт юних лісівників. Учнівські лісництва активно навчають школярів дбайливому ставленню до природи. Заняття там розширюють та поглиблюють навички роботи у лісових господарствах.

Оцінити роботу шкільних лісництв та привітати учасників зльоту до Шацька завітав заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк. Він оглянув виставку досягнень майбутніх лісівників та побажав їм успіхів на обраному шляху.

Роботу шкільних лісництв, кількість яких на Волині щороку збільшується, координує Волинський обласний еколого-натуралістичний центр спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Як розповідають в обласному еколого-натуралістичному центрі, робота шкільних лісництв спрямована на допомогу молоді у виборі майбутньої професії та освоєнні її первинних навичок і є активною формою позашкільного дозвілля.

Перші шкільні лісництва на Волині створили у 1968 році – Цуманське Ківерцівського району та Губинське Локачинського. Нині налічується 43 учнівських лісництва, у яких задіяно близько 1500 школярів.

На Всеукраїнських зльотах учнівських лісництв юні волиняни показують високі результати. З 2008 року вони виборюють призові місця.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Державна ...
Наступна новина: Борис Клімчук: Ініціативи ...

КОМЕНТАРІ