На Волині впродовж 2013-2014 років відбудеться понад півсотні спільних заходів в рамках транскордонного об’єднання “Єврорегіон “Буг”

На Волині впродовж 2013-2014 років відбудеться понад півсотні спільних заходів в рамках транскордонного об’єднання “Єврорегіон “Буг”

14.06.13 08:15 0 919
Під час XVI засідання ради транскордонного об’єднання “Єврорегіон “Буг” начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА Андрій Ломага ознайомив учасників із спільно затвердженим планом заходів Об'єднання на 2013-2014 роки.

Він повідомив, що план включає понад 50 заходів, які скомпоновані за 8 напрямами, відповідно до кількості робочих груп. Основну увагу відведено питанням реалізації проектів за фінансової участі Європейського Союзу у рамках Програми прикордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013”.

У плані відображено спільні дії щодо завершення підготовки та затвердження Спільної стратегії транскордонного співробітництва, розроблення спільних проектів для отримання співфінансування ЄС, проведення практичного семінару з питань транскордонного співробітництва.

У сфері охорони і покращення стану навколишнього середовища одним з пріоритетних завдань визначено розробку Спільної транскордонної програми розвитку заповідних територій Єврорегіону “Буг”.

Ряд заходів заплановано у напрямку поширення інформації та створення баз даних, серед яких варто відзначити підготовку та видання довідника “Міста – столиці регіонів у Єврорегіоні “Буг” та створення єдиного сайту українською, російською, польською та англійською мовами.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівці разом із ...
Наступна новина: Волинська та Брестська ...

КОМЕНТАРІ