Волинь: на території партнерських регіонів транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг» ініціюють втілення проекту

Волинь: на території партнерських регіонів транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг» ініціюють втілення проекту "Створення транскордонної інфраструктури ефективного управління процесами трудової міграції у «Єврорегіоні «Буг».

14.06.13 08:30 0 924
На території учасників транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг» ініціюють втілення проекту "Створення транскордонної інфраструктури ефективного управління процесами трудової міграції у Єврорегіоні «Буг». Його концепцію презентував доцент Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Василь Гром на XVI засіданні ради транскордонного об’єднання “Єврорегіон “Буг”, яке відбулось у Луцьку.

Як зазначив Василь Гром, такий проект спрямований на об’єднання зусиль державних інституції для захисту прав українських трудових мігрантів. Його головною метою є створення умов для максимального спрощення офіційного працевлаштування та оплати праці українцям, які працюють за кордоном. У рамках проекту організують підготовку та навчання кадрів відповідно до потреб закордонних ринків працi. Насамперед це стосується робітничих професій.

Головуючий на засіданні Ради Транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук зазначив, що перемовини з польською стороною щодо впровадження подібного проекту велися й раніше. Відтак, Борис Клімчук висловив вдячність маршалку Мазовецького воєводства Адаму Струзіку за допомогу в розробці Концепції цього проекту.

Учасники партнерських регіонів: Волинської та Брестської областей, Люблінського воєводства схвалили ініціативу в реалізації проекту "Створення транскордонної інфраструктури ефективного управління процесами трудової міграції в Єврорегіоні "Буг".

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ