Олександр Вілкул закликав голів облдержадміністрацій західних областей ефективно використати шанс, який дає Україні «Олімпійська надія – 2022»

Олександр Вілкул закликав голів облдержадміністрацій західних областей ефективно використати шанс, який дає Україні «Олімпійська надія – 2022»

14.06.13 08:05 0 825
Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул закликав голів Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької облдержадміністрацій ефективно використати шанс, який дає Україні та безпосередньо регіонам підготовка і подача заявки на проведення Зимової Олімпіади-2022. Нагадаємо, що Олександра Вілкула указом Президента України призначено головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор в Україні.

Олександр Вілкул зазначив: «Такі світові змагання, як Олімпіада, та підготовка до них - це реальний шанс для країни та регіонів удосконалити інфраструктуру, створити нові робочі місця та підвищити імідж на міжнародній арені. Регіони мають використати цей шанс».

Він навів приклади інфраструктурної спадщини, яка залишилася після проведення Олімпійських Ігор в інших країнах. «Наприклад, у Китаї завдяки Олімпіаді побудовані швидкісна залізниця, три нові лінії метро, дві нові дороги. Окрім цього, 23 створених до олімпіади спортивних об'єкта використовуються зараз для тренування дітей та підлітків».

За його словами, олімпійські Ігри повністю змінили Атланту, перетворивши її на всесвітньо відомий діловий центр, де зараз працює на 280 міжнародних корпорацій більше, ніж до проведення Олімпіади. У Барселоні створення спортивних об'єктів, таких як центр «Спортинг» збільшило частку населення, що займається спортом, з 36 до 51%.

Олімпіада допомогла зробити Барселону 12-м за популярністю містом в світі та 5-м серед європейських міст. У Ванкувері кількість пасажирського транспорту збільшилася більш ніж на 50%, спадщиною ігор стали 48 нових поїздів SkyTrain, 180 дизель-електричних автобусів та нова швидкісна лінія. Олімпійське селище у Ванкувері тепер служить моделлю розвитку для інших канадських міст. Ігри в італійському Турині допомогли йому стати новим туристичним та бізнес-центром Європи, містом, яке має відвідати кожен турист, який приїхав до Італії, так само як Рим та Флоренцію.

«Кожна з приймаючих країн тепер регулярно проводить спортивні заходи світового рівня. У кожній з них збільшилася кількість спортсменів - призерів та переможців Олімпійських Ігор і чемпіонатів. Суттєво зросла кількість громадян, які займаються спортом. Кожна країна отримала потужний імпульс розвитку дитячого та юнацького спорту», - сказав Віце-прем'єр.

Він підкреслив, що в Україні вже є досвід проведення великих спортивних заходів, і це допоможе провести успішні Олімпійські Ігри. «Необхідно чітко розуміти, яку спадщину залишить Україні процес підготовки до проведення Зимової Олімпіади. Потрібно скористатися найкращим досвідом країн, які вже пройшли цей шлях. Заходи з підготовки та проведення Олімпіади в Україні мають вирішувати проблеми, а не створювати їх», - сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що відповідно до указу Президента України головам Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької облдержадміністрацій доручено у двомісячний термін розробити та затвердити зміни до Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури. Вони стосуються першочергового будівництва і реконструкції об'єктів спортивної, туристичної та інженерної інфраструктури, а також розвитку транспортної мережі у Карпатському регіоні. Ці об’єкти мають відповідати міжнародним стандартам, у тому числі, забезпечувати безперешкодний доступ людей з особливими потребами.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Державна ...
Наступна новина: Борис Клімчук: Ініціативи ...

КОМЕНТАРІ