Івано-Франківщина: в Калуському районі готуються до запровадження адмінпослуг через «Укрпошту»

Івано-Франківщина: в Калуському районі готуються до запровадження адмінпослуг через «Укрпошту»

14.06.13 08:15 0 955
Як відомо, Урядом реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Нещодавно Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час Всеукраїнського селектору за участю голів облдержадміністрацій наголосив, що українці можуть отримати спрощений доступ до адмінпослуг в 1 588 поштових відділеннях. До кінця другого кварталу поточного року їх кількість планується збільшити вдвічі.

В Івано-Франківській області одним із перших почав впроваджувати даний проект Тлумацький район.

Цьому питанню була присвячена увага голови Калуської райдержадміністрації Василя Петріва та начальників управлінь і відділів РДА, установ району. На нараду завітала заступник директора Івано-Франківської дирекції УДППЗ «Укпошта» Олександра Михйлюк.

Василь Петрів зазначив, що потрібно усім відповідальним за адмінпослуги відділам та установам визначити, які можна надавати адмінпослуги через відділення поштового зв’язку, а які ні. Виявилось, що останніх є багато, в першу чергу це ті, які надаються державним реєстратором. (З іншого боку, отримувачі цих послуг, - передусім підприємці – мобільні люди, які зрозуміло, не будуть прагнути отримувати такі послуги через «Укрпошту». Тим більше, що навіть існує на можливість отримати послуги від державного реєстратора через Інтернет, проте жодного клієнта не лише в районі, а й державі!)

Інша річ, - це соціальна сфера. Передусім тут клієнтами є незахищені верстви населення, в т. ч. і багатодітні сім’ї, і люди похилого віку, й інваліди. Тож, зрозуміло, для них така процедура отримання послуг через відділення поштового зв’язку (в районі – 25 відділень) є потрібною. Однак чи так вже й легко це питання вирішити? Усі учасники наради переконані: питання є не з легких, але потрібно його вирішувати.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Галина Янів наголошує: «Фахівці, які працюють в управлінні соцзахисту, інколи півгодини приділяють уваги, щоб роз’яснити тому чи іншому отримувачу адмінпослуги як правильно заповнити дані, написати заяву тощо».

Тож чи реально швидко навчити працівників пошти як правильно заповнювати різноманітні бланки та заяви у соціальній, земельній, аграрній та інших сферах, - питання залишається відкритим.

Начальники управлінь та інших структур, які видають адмінпослуги, погодилися розпочати навчання працівників поштових відділень району. Такі навчання заплановані приблизно з 15 липня. А вже в серпні на Калущині повинен реалізуватися даний проект.

Що можна сказати: "Укрпошта вже програла ринок логістичних послуг приватним компаніям: Нова Пошта, Автолюкс, Інтайм, які доставляють вантаж швидше та дешевше. Що говорити при проведенні опитання серед населення про те чи потрібна українцям Укрпошта, "так" сказали лише пенсіонери, а молодь взагалі вважає, що пошта давно своє віджила, вважають вони, що інтернет та телефонний зв'язок дають набагато більші можливості, ніж пошта. Киянин Іван Н., коли замовив перевозку піаніно по Києву скористався послугами приватної фірми вантажоперевізника, а не державної компанії на зразок Укрпошти. Так ми робимо висновок, що довіра людей до державних компаній така ж низька як і до органів влади. Сподіваємося, що хоч задум з адміністративними послугами буде вдалим."

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівці разом із ...
Наступна новина: Волинська та Брестська ...

КОМЕНТАРІ