На Івано-Франківщині електронні ресурси бібліотек на допомогу бібліотечним працівникам та користувачам

На Івано-Франківщині електронні ресурси бібліотек на допомогу бібліотечним працівникам та користувачам

14.06.13 08:35 0 920
13 червнявобласнійуніверсальнійнауковійбібліотеціім. І. Франка на базі регіонального тренінгового центру (РТЦ) для працівників шкільних бібліотек області проведено тренінг «Електронні ресурси бібліотек на допомогу бібліотечним працівникам та користувачам».

Метою тренінгу є підвищення компетентності шкільних бібліотекарів шляхом ознайомлення із різноманітними електронними ресурсами, інструментами ефективного використання інформаційних продуктів і послуг в обслуговуванні користувачів бібліотеки.

Координатор РТЦ О. Люба презентувала власні та придбані електронні ресурси книгозбірні, а учасники навчання мали можливість отримати практичні навики роботи з ними. Таке навчання є дієвим і сприяє активізації створення власних та використання Інтернет ресурсів у бібліотеках.

Шкільних бібліотекарів ознайомили з реалізацією ОУНБ ім. І. Франка проектів програми „Бібліоміст", яка впродовж трьох років допомагає оснащувати бібліотеки сучасною комп'ютерною технікою та ліцензійним програмним забезпеченням, надає вільний доступ до Інтернету, а також навчає громаду ефективно використовувати сучасні інформаційні технології. Програма ,,Бібліоміст» допомагає перетворити публічні бібліотеки у життєво важливий ресурс, який може покращити життя мільйонів людей, що сприяє соціально-економічному розвитку регіонів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Глава МВС: "Проста зміна ...
Наступна новина: На Тернопільщині "Ми ...

КОМЕНТАРІ