«Грантова угода є однією з найбільших в Україні, які підписувались до сьогоднішнього дня», - А.Садовий

«Грантова угода є однією з найбільших в Україні, які підписувались до сьогоднішнього дня», - А.Садовий

14.06.13 08:00 0 844
ЄБРР продовжує свою інвестиційну діяльність у модернізацію локального централізованого теплопостачання в Україні. Кошти банку спрямовуються на підвищення енергетичної та економічної ефективності, зміцнення фінансової сталості та забезпечення регуляторного реформування організацій комунального комплексу. Відтак, у Львові за кошти банку та Фонду E5P впроваджуватимуть проект створення енергоефективної системи опалення, зниження викидів вуглекислого газу та скорочення експлуатаційних витрат.

Відповідні угоди підписали у Львівській міській раді.

— Ці угоди надзвичайно важливі для міста. Йдеться про якість проживання людей, а саме – якість надання послуг з теплопостачання. Це і встановлення великої кількості ІТП, це диспетчеризація підприємства. Це підвищить і якість послуг, і оптимізує всі процеси. Це також заміна великої кількості мереж. Основне – це великий досвід співпраці з Європейським банком, який напряму отримує наше комунальне підприємство. Це піднімає рівень працівників, систематизує роботу. Щоб не відрізнялась суттєво подача тепла у Львові від європейських столиць. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Відтак, проект банку у Львові, найбільшому західноукраїнському муніципалітеті, буде складатися з кредитних коштів ЄБРР у розмірі до 20 млн. євро, доповнених грантом у розмірі до 10 млн. євро від Східноєвропейського партнерства по енергоефективності та екології (E5P), що стане найбільшим з усіх, які до  були надані Партнерством E5P українським муніципалітетам. Важлива технічна допомога, необхідна для підготовки та реалізації проекту, була надана урядом Швеції.

«Це дві важливі угоди. 10 млн євро – це грант, який ми отримуємо і який суттєво покращить постачання тепла у Львові, це кошти, які ми отримуємо як подарунок для громади міста Львова. І 20 млн євро – це кредитна угода, яку ми отримуємо на дуже вигідних умовах на термін 13 років. Це дуже велика інвестиція. Грантова угода є однією з найбільших в Україні, які підписувались до сьогоднішнього дня по тематиці енергозбереження»,— розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Пакет фінансування отримає ЛКП «Львівтеплоенерго», яке використовуватиме кошти для модернізації та реконструкції існуючої інфраструктури централізованого теплопостачання в місті. Грантові кошти (10 млн євро від Фонду Е5Р) дозволять профінансувати встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), а 20 млн євро кредиту ЄБРР ск

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ