«Львівтеплоенерго» отримає кошти на покращення енергоефективності системи теплопостачання

«Львівтеплоенерго» отримає кошти на покращення енергоефективності системи теплопостачання

14.06.13 08:10 0 848
ЛКП «Львівтеплоенерго» отримає пакет фінансування від ЄБРР та Фонду Е5Р. Ці кошти підприємство використовуватиме для модернізації та реконструкції існуючої інфраструктури централізованого теплопостачання в місті. Грантові кошти (10 млн євро від Фонду Е5Р) дозволять профінансувати встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), а 20 млн євро кредиту ЄБРР скерують на реконструкцію та модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів та встановлення необхідних систем контролю.

— підписані дві угоди. Перша, грантова угода, менше стосується Львівтеплоенерго, а більше для споживача, для населення. ІТП, які будуть встановлені в будинку, для нас, як для Теплоенерго, дають можливість збалансувати і розуміти споживача, скільки йому потрібно тепла. Щоб ми розуміли у схемі енергозбереження, яка реальна потреба кожного будинку. — Друга угода – це загальне тіло кредиту, 20 млн євро, стосується безпосередньо самого підприємства. Безперечно, що підприємство має потребу у більших коштах, ніж зафіксовано у договорі. Ця частина, яку ми зможемо реалізувати на найближчі 3-4 роки дає нам можливість більш якісно вирішувати питання постачання тепла для споживачів. Це окупний проект. Ми бачимо, що в процесі впровадження цих проектів протягом 10 років ми не повинні звертатись до міста за допомогою, а за рахунок власних коштів і зекономлених коштів відшкодовувати тіло кредиту та відсотки. — Ми протягом 2,5 років розраховували напрямки і теми, які ми будемо впроваджувати, бо позичальника цікавив спосіб повернення цих коштів. І коли ми розуміли, що проекти є окупні, тоді пішли на підписання угоди. — Спершу будемо вирішувати зменшення затрат енергоносіїв. За рахунок цієї економії ми повинні повернути тіло кредиту у перших 10 років. В подальшому це стане основою, бо в енергетиці надійність когенераційних установок і мереж розрахована до 30 років.

Після підписання договору необхідно пройти ряд процедурних питань. Думаю, 27 червня відбудеться ратифікація договору. Після цього будуть оголошені міжнародні тендери та визначені переможці.

ІТП дає можливість регулювати процес. До будинку підходить не 4-трубна система, а 2-трубна. В будинку це тепло можна використовувати як на гарячу вод

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Забезпечення ...
Наступна новина: На Волині впродовж ...

КОМЕНТАРІ