Львівщина: в області відзначать 72 роковини вшанування жертв трагічних подій в урочищі «Саліна»

Львівщина: в області відзначать 72 роковини вшанування жертв трагічних подій в урочищі «Саліна»

14.06.13 12:03 0 910
З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни з 21 до 23 червня у Львівській області та м. Львові відбудуться поминальні заходи.

Зокрема, програмою заходів передбачено 21 червня проведення концерту-реквієм оркестру Віртуози Львова у дворі Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Заходи продовжаться 22 червня вшануванням жертв трагічних подій в урочищі «Саліна» (72 роковин) поблизу м. Добромиля Старосамбірського району. Передбачено проведення поминальної панахиди за жертвами НКВД під стінами колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі, покладання вінків та квітів до могили жертв НКВД у Добромильській тюрмі на міському цвинтарі, поминальної панахиди за жертвами НКВД біля верхньої могили в урочищі «Саліна», поминальної панахиди за жертвами НКВД в урочищі «Саліна» біля пам’ятного знаку жертвам НКВД, громадянського мітингу-реквієм та виступи місцевих хорових колективів біля пам’ятного знаку жертвам НКВД.

23 червня товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» проводитиме театралізоване військово-історичне дійство «Україна у вогні війни» у лісопарку Зубра (м. Львів).

Також 22 червня о 10.00 год відбудеться хвилина мовчання на вшанування пам’яті жертв війни шляхом зупинення на цей час роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

  Довідка:

Саліна — це назва урочища і соляної шахти на Добромильщині. У червневі дні 1941 року ця копальня була вщерть заповнена людськими тілами. Загалом в соляних шахтах загинуло близько 3600 осіб. Вбивства були здійснені військами НКВД.

Щорічно з 1990 року, в другій половині червня, в урочищі Саліна відбувається пам’ятний мітинг-реквієм. Учасники заходів проходять траурною процесією від приміщення колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі до «верхньої» та «нижньої» могил в урочищі Саліна, де відбувається поминальна панахида за жертвами НКВД.

З метою вшанування пам’яті загиблих в урочищі Саліна заплановано будівництво меморіального комплексу «Біль Саліни».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Урочистості до ...
Наступна новина: Рятувальники України та ...

КОМЕНТАРІ