На Львівщині 334 агрогосподарства використовують земельні ділянки площею понад 100 гектар

На Львівщині 334 агрогосподарства використовують земельні ділянки площею понад 100 гектар

14.06.13 13:25 0 1046
За повідомленням Головного управління Держземагентства у Львівській області на Львівщині 334 агрогосподарства використовують земельні ділянки площею понад 100 гектар. З них лише одне господарство розробило та працює за проектом землеустрою. Цього року ще  15 господарств замовили розробку проектів еколого-економічного обгрунтування сівозмін. Основним стримуючим фактором є вартість виготовлення таких проектів, відсутність мотивації до дотримання культури землеробства заради збереження використовуваних земель, а не отримання «швидких» прибутків.

«Недотримання господарствами правил сівозмін загрожує збереженню родючості ґрунтів. На мою думку, додаткового ефекту можна досягнути через систему контролю за якістю ґрунту – до і після заключення договорів оренди. У разі недотримання агротехнологій, відповідно відбудеться зниження родючості. В такому випадку не продовжувати договорів оренди, землі вилучати з користування, відшкодовувати збитки у сумі коштів необхідних для відновлення попереднього стану земель»,- відзначає перший заступник начальника Головного управління Держземагентства Львівщини Ростислав Тхір.

Зазначимо, заради здешевлення робіт варто звернутись до державних підприємств, зокрема Львівського інституту землеустрою, впливати на інший фактор не просто, заради цього працівниками землевпорядної служби спільно з  Львівською облдержадміністрацією, Держсільгоспінспекцією у Львівській області постійно проводяться наради з виробниками сільськогосподарської товарної продукції, роз`яснюються норми законодавства, аспекти раціонального використання земель та їх збереження. Також землевпорядниками проводиться  інформаційно-роз’яснювальна робота, зокрема через регіональні та місцеві засоби масової інформації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ