На Львівщині 14 червня – Всесвітній день донора

На Львівщині 14 червня – Всесвітній день донора

14.06.13 08:00 0 816
14 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день донора крові. Це день вияву вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров’я інших людей, здаючи свою кров.

Як повідомляє департамент охорони здоров’я, 75 764 особи мають статус почесного донора України — це люди, які більше 40 разів безоплатно здали кров або 60 разів — плазму. 83 особи мають звання заслуженого донора України, 13 донорів нагороджені урядовими нагородами.

11 червня 2013 року за підтримки МОЗ України в нашій державі стартував Всеукраїнський проект «Твоя крапля крові – початок моря життів».

У Львові також підтримали цю акцію. Щоб приєднатись до добровільної здачі крові, необхідно 14 червня о 10?? прийти у Львівський обласний центр служби крові (вул.. Пекарська, 65). Зібрану кров медики передадуть у Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «ОХМАТДИТ».

Зазначимо, незабаром Львівщина братиме участь у пілотному проекті із впровадження системи контролю за якістю заготівлі та належного зберігання донорської крові. Під час зустрічі у Львівській обласній державній адміністрації головний керівник цієї програми Кейт Шектер зазначила, що в Україні для цього проекту було обрано 7 пілотних областей. «Стратегія проекту полягає у створенні свого роду центрів зразкової практики у кожному з цих регіонів», – сказала К. Шектер.

Проект передбачає ґрунтовну програму навчання як теоретичного, так і практичного характеру, обмін досвідом між американськими та українськими експертами, навчальні поїздки, семінари тощо.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ