На Рівненщині медики перинатального переймають міжнародний досвід

На Рівненщині медики перинатального переймають міжнародний досвід

14.06.13 08:20 0 919
Впродовж тижня місцеві фахівці переймають досвід практиків із Університетської клініки німецького міста Франкфурт-на-Майні. Так, упродовж п’яти днів лікарі обласного перинатального центру підвищують фах під час ІІІ українсько-німецького семінару-тренінгу, котрий проходить на базі Полтавського перинатального центру. Відтак, рівненські медики, котрі опікуються здоров’ям вагітних, породіль і немовлят, познайомляться із найкращими європейськими практиками акушерської, перинатальної та неонатальної допомоги. Окрім того, українські лікарі разом з німецькими колегами обговорять низку актуальних проблем, котрі є основними чинниками материнських та малюкових втрат.

За словами головного лікаря обласного перинатального центру Вікторії Єнікеєвої, з початку впровадження на Рівненщині Нацпроекту «Нове Життя - нова якість охорони материнства та дитинства», свою професійну кваліфікацію підвищили більше сотні медичних працівників закладу. Зокрема, лікарі Рівненського обласного перинатального центру побували на міжнародних тренінгах у Києві, Житомирі, Полтаві та Дніпропетровську. Тим часом, завдяки телекомунікаційному обладнанню, встановленому в закладі, медики отримали можливість не тільки підвищувати свій фах в онлайн-режимі, а й проводити віддалені консультації з провідними фахівцями з України, зазначила Вікторія Єнікеєва. Також вона повідомила, що в рамках угоди про співпрацю обласний перинатальний центр невдовзі відвідають колеги із Польщі.

В рамках модернізації медицини, подібний теоретичний та практичний досвід для рівненських лікарів неоціненний, зазначила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. Адже в основі реформування галузі охорони здоров’я, Президент України Віктор Янукович вимагає покращення рівня обслуговування пацієнтів. А це неможливо без професійного росту кадрів – запозичення та запровадження у повсякденну практику кращих світових методик і технологій. Світлана Сад резюмувала, що у медзакладі європейського рівня, обладнаному високотехнологічною апаратурою, мають працювати саме досвідчені висококваліфіковані кадри.

Нагадаємо, потужний обласний перинатальний центр на Рівненщині відкрили у рамках Нацпроекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», який ініціював Президент України Віктор Янукович. Заклад став результатом ефективної співпраці усіх гілок влади та бізнесу. Оскільки на зведення цього стратегічного об’єкта залучили бюджетні інвестиції, а також спонсорські кошти.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Харківщині міліція ...
Наступна новина: На Прикарпатті завершується ...

КОМЕНТАРІ