На Рівненщині якість дорожнього покриття залежить від реформування галузі

На Рівненщині якість дорожнього покриття залежить від реформування галузі

14.06.13 08:55 0 947
В цьому переконаний голова облдержадміністрації Василь Берташ. Відтак, очільник області доручив проінвентаризувати шляхи Рівненщини, які нині знаходяться у власності Укравтодору, а в перспективі можуть перейти в регіональну власність. Якщо ж державні дороги стануть місцевими, то райавтодорами теж керуватиме місцева влада. Саме тому необхідно ретельно вивчити та проаналізувати нинішній стан справ, аби в перспективі запровадити ефективний менеджмент у дорожній галузі, акцентував Василь Берташ. За його словами, всі шляхи мусять мати відповідального власника, який дбатиме за їх утримання та ремонт.

Зацікавленими у розширені дорожньої мережі мають бути й громади, оскільки від того напряму залежить сума бюджетних інвестицій на їх реконструкцію і будівництво. Зокрема, завдяки фінансовому заохоченню на Рівненщині вже зросла на понад 500 кілометрів протяжність комунальних доріг, розповів заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. За його словами, громади оформили право власності на безгосподарські відрізки й почали одержувати збільшені суми при розподілі коштів на ремонт автошляхів.

Загалом бюджетне фінансування на осучаснення дорожньої мережі зростає щорічно. Якщо в 2011 область отримала з держказни майже 62 мільйони цільової субвенції, то цьогоріч на оновлення доріг Рівненщини в держбюджеті зарезервували понад 100 мільйонів гривень, резюмував Володимир Новак.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині для ...

КОМЕНТАРІ