На Тернопільщині "Ми зацікавлені у створенні безпечних та комфортних умов для відпочинку й оздоровлення дітей," - Наталка Найчук

На Тернопільщині "Ми зацікавлені у створенні безпечних та комфортних умов для відпочинку й оздоровлення дітей," - Наталка Найчук

14.06.13 08:40 0 951
На виконання розпорядження Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, з метою створення безпечних умов для перебування дітей в оздоровчо-відпочинкових таборах, фахівці у сфері пожежної та техногенної безпеки проводять рейдові перевірки даних закладів на території області.

«Ми зацікавлені у створенні безпечних та комфортних умов для відпочинку й оздоровлення дітей. У цьому питанні дрібниць не повинно бути! Тому особлива увага приділяється стану закладів, в яких перебуватимуть діти», - каже начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Найчук.

Зокрема інспектори перевіряють стан забезпечення приміщень, де перебувають під час відпочинку та оздоровлення діти, первинними засобами пожежогасіння, системами автоматичної пожежної сигналізації і оповіщення у разі виникнення пожежі, утримання в належному стані шляхів евакуації, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання.

Важливим також є наявність знаків пожежної безпеки, схем планування приміщень, планів евакуації тощо, відсутність яких значно ускладнюватиме евакуацію дітей у разі необхідності.

Також під час огляду таборів працівники ДСНС на практиці відпрацьовують дії пожежно-рятувальних підрозділів під час гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт на об'єктах з масовим перебуванням дітей у літній період.

При перевірці відпочинково-оздоровчих об’єктів з персоналом додатково проводяться бесіди та інструктажі з питань дотримання вимог правил пожежної безпеки, надаються усі необхідні роз’яснення й методичну допомогу.

Не залишаються по за увагою й діти – їх теж навчають правил безпеки життєдіяльності й ознайомлюють з основними вимогами пожежної безпеки.

Керівники таборів вживають заходів щодо приведення підпорядкованих об’єктів до належного протипожежного стану та, як свідчить практика, ці заходи часто є недостатніми, тому практично в кожному закладі під час інспектувань виявляються недоліки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині у Корці ...
Наступна новина: З початку року ...

КОМЕНТАРІ